HV71:s fina försäsong fortsätter – slog tillbaka Oskarshamn efter rivstart

(15097) HV71
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 29 augusti 2020

HV71 kom flygandes ut till träningsmatchen mot Oskarshamn.
Efter bara ett par minuters spel ledde man med 2–0 och man vann tillslut med 3–2 på hemmaplan.
Hos gästerna målade Kim Rosdahl två gånger om.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

HV71 fick en smakstart på träningsmatchen mot Oskarshamn när Simon Önerud redan innan två minuter av den första perioden var spelade. Det dröjde sedan inte länge innan HV utökade ledningen då Max Wennlund trampade sig genom mittzonen innan han hittade rätt bakom Tex Williamsson i IKO-målet.

I gästande Oskarshamn visade sig Modovärvningen Kim Rosdahl vara på spelhumör dagen till ära och hade ställt in siktet rejält då han kom att göra lagens båda mål i matchen. Det första innebar reducering till 1–2 sex minuter in i första perioden, i spel fyra mot fyra.

Innan Rosdahl gjorde sitt andra för dagen stack Jesper Kokkonen emellan med ett 3–1-mål, precis när Oskarshamn klarat av ett numerärt underläge, i inledningen av den andra perioden innan Rosdahl slog till i numerärt överläge för att på nytt se till att det bara var en uddamålsledning för hemmalaget HV.

Med en uddamålsledning blev det att HV sjönk djupare och djupare ned i banan i takt med att Oskarshamn ökade tempot i jakten på en kvittering i tredje perioden och man skapade även ett par lägen, däribland ett par direktskott från Rosdahl i numerärt överläge med två minuter kvar.

Men någon kvittering lyckades Oskarshamn aldrig åstadkomma och HV71:s fina försäsongsform fortsätter därmed som nu har fyra segrar och en förlust på kontot.

HV71–IK Oskarshamn 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
Mål, HV71: Simon Önerud, Max Wennlund, Jesper Kokkonen
Mål, IKO: Kim Rosdahl
Skott: 27–31 (8–12, 12–9, 7–10)