Dallas stjärnor lyste starkast i rond 1: "En lättnad"

Båda lagens toppspelare visade omgående upp sig från sina bästa sidor.
Men det var Stars skickligaste som glänste mest.

Serien mellan Avalanche och Stars har potential att kunna bli en riktig målfest om bara Dallas kunde kicka igång sitt målskytte.

Vilket det nu tycks ha gjort.

Redan efter fem minuter hade både Tyler Seguin och Nathan MacKinnon hittat nätet för ett mål vardera för vardera lag.

Men bara sekunder efter att Coloradobacken Erik Johnson skrinnat av isen i smärtor fixade Blake Comeau ett ledningsmål för Dallas.

Och den ledningen bättrade Aleksandr Radulov på innan perioden var slut för 3–1.

I andra var olyckan framme igen för Avalanche och målvakten Philip Grubauer tvingades kliva av skadad.

Strax därpå såg Gabriel Landeskog till att reducera med en listig liten läckerhet, men det dröjde inte länge innan Radulov återigen pangat in pucken för 4–2.

MacKinnon såg till att reducera på nytt men närmare kom aldrig Colorado.

Iställlt kunde Roope Hintz punktera matchen i tredje och skicka matchseriens första seger till Stars som till sist fick utdelning från sina främsta stjärnor.

– Tre mål av deras förstakedja är en jätteboost och en lättnad för Dallas för att de behöver de här killarna. De kommer inte ta sig igenom Colorado utan offensiva bidrag från dem, konstaterar NHL Networks expert Mike Johnson efter matchen.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 3–5 (1–3, 2–2, 0–1)
Mål, Colorado
: Nathan MacKinnon 2 (Gabriel Landeskog 1 assist), Landeskog,
Mål, Dallas: Tyler Seguin, Blake Comeau, Alexandr Radulov 2, Roope Hintz (John Klingberg assist)
Skott: 31–30 (13–8, 10–16, 8–6)