NHL-svepet: Matchboll för Bruins efter mäktig vändning

(14929) Jake Debrusk Ondrej Kase

Publicerad: 18 augusti 2020

Med 0–2 på tavlan inför sista perioden klev Boston fram och visade ordentlig slutspelsform.
Inom loppet av sju minuter hade Bruins inte bara utjämnat utan också skaffat sig en 4–2-ledning.
Och ett annat lag som visade sig från sin bästa sida var Colorado – med hela sju (!) mål.

Eastern Conference

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 1–2 (Tampa leder med 3–1 i matcher)
Svenskarna
: Ingen svensk noterades för poäng i matchen

Bolts går mot revansch efter förra säsongens tidiga uttåg.

Efter nattens seger har man fjolårsspöket Columbus i brygga.

Barclay Goodrow och Yanni Gourde gav Tampa en tvåmålsledning i början på andra perioden som Cam Atkinson förvisso halverade snart därpå.

Men med inga fler mål i matchen räckte den ledningen hela vägen till seger.

Och med det är nu Columbus bara en förlust från att trilla ur årets Stanley Cup.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 3–4
Svenskarna, Carolina
: Ingen svensk noterades för poäng Boston: Joakim Nordström (1 ass)

Med två perioder spelade såg Carolina ut att gå mot en kvittering i matchserien.

Men i tredje perioden visade Boston prov på segervana och klämde ut sig fyra raka mål.

Stor hjälte var Jake Debrusk som både fick inleda Bruins målskytte och även avsluta det – med klass.

På Bruins 4–2-mål klev rivjärnet rakt in framför mål och forcerade upp pucken rakt i nättaket.

Trots ett tröstmål av Teuvo Teräväinen innebar det seger för Bruins som nu leder med 3–1 i matcher.

Western Conference

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 1–7 (Colorado leder 3–1 i matcher)
Svenskarna, Arizona
: Ingen svensk noterades för poäng Colorado: Gabriel Landeskog (2 ass), André Burakovsky (1 ass)

Colorado har vittring på nästa runda.

I natt kom seger nummer tre i en redig skåpställevisning där Arizona inte hade mycket att säga till om.

Slutresultatet 7–1 säger det mesta och nu är avancemang nära för favoriterna Avalanche.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1–3 (2–2 i matcher)
Svenskarna, Vancouver

: Alexander Edler (1 ass), Jacob Markström (91,9 i räddningsprocent. Stoppade 34 av 37 puckar. 56.32 i istid) St. Louis: Ingen svensk noterades för poäng

Nu har fjolårets mästare hittat tillbaka till formen igen.

I natt tog Blues andra raka segern på lika många dagar efter att ha besegrat Vancouver med klasskillnad.

Jacob Markström gjorde vad han kunde i kassen för att motarbeta Blues bombardemang men två mål och en assist via Ryan O’Reillys klubba innebar att serien nu är utjämnad.