HockeyNews
PLUS

Därför fick HV71 nobben av Djurgårdsforwarden Manuel Ågren

(14826) Manuel Ågren
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 10 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Manuel Ågren hade i april bara två dagar kvar på sitt kontrakt med Djurgården och uppvaktades hårt av SHL-konkurrenten HV71.

Trots ett, enligt uppgift bättre bud från HV, skrev han på för Djurgården.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag ser mig själv, jag vet inte… lyckas här, hehe, säger Ågren till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter att ha fått sitt första år i Djurgården förstört av sjukdom kom Manuel Ågren tillbaka oerhört starkt förra säsongen.

Poängmässigt blev det 19 poäng (9 mål, 10 assist) på 49 matcher för den 26-årige smålänningen från Oskarshamn. Sju av de nio målen gjorde Ågren under sista två månaderna från januari till mars.


– Till en början var det lite trevande. Ju längre det gick, desto mer självförtroende och förtroende fick jag av coachen, ”Robban” (Robert Ohlsson). Därifrån spann det vidare. Sedan vet jag inte hur långt det hade gått. Men jag hade en bra känsla hela vägen in till slutet, säger Ågren till HockeyNews.se efter en av de första träningarna på Hovet.


– Jag kände att jag inte var klar där. Jag hade mer att ge.


Det var med den känslan som Manuel Ågren fattade ett beslut om var han ville spela hockey den här säsongen. Men på grund av coronapandemin tvingades Djurgården avvakta med att skriva nya kontrakt. Ågren fick vänta, och vänta, men den 29 april meddelade Stockholmsklubben att man kommit överens med honom om ett nytt ettårskontrakt.


Han prioriterades före både Dick Axelsson (som nu har skrivit ettårskontrakt och ansluter den 1 september) och skyttekungen Patrik Berglund.


– Jag trivs ju bra. Jag sa hela tiden, från början, att jag ville stanna kvar här. Så det var det vi jobbade för och sedan blev det så. Jag är glad, säger Ågren.


Vad är det som gör att du trivs?


– Det var laget och platsen. Stockholm. Jag trivs väldigt bra här. Jag ser mig själv, jag vet inte… lyckas här, hehe.


Manuel Ågren hoppas få fortsätta jubla på Hovet. Han skrev i april på ett nytt ettårskontrakt med Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Eftersom kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden fanns det även andra SHL-klubbar som var sugna på att få in Manuel Ågren i laget.


Enligt uppgift bjöd HV71 mer än Djurgården.


– Visst. I och med de här omständigheterna fick jag se mig om. Så klart, visst var de med i bilden, det ska jag inte ljuga om, men vi kom aldrig fram till några siffror, så jag vet inte hur mycket mer, eller mindre, det hade varit. Det kan jag inte svara på. De var med i bilden helt klart, men det var inte prio ett, som jag sa tidigare. Det var Djurgården, säger Ågren.


LÄS MERAgenter och NHL-scouter stoppas från att se matcher ute i arenorna


Fortsätter han sin utveckling på samma fina sätt kommer större klubbar att få upp ögonen för honom. Han har skridskoåkningen och farten för en bättre liga än SHL.


– Jag kände att jag bara hade gjort en säsong i SHL. Jag behöver fortfarande göra en till. Förhoppningsvis kanske jag kan göra nånting annat sedan, vem vet?


Djurgården har under lång tid dragit till sig NHL- och KHL-klubbar till Hovet där de har scoutat tänkbara spelare som sedan fått ta klivet vidare till Nordamerika eller Ryssland.


Manuel Ågren som innan han kom till Djurgården var en toppspelare hos IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan skyndar långsamt.


– För mig själv behöver jag verkligen göra en säsong till. Det räcker inte med att göra bara en bra säsong. En säsong kan vem som helst göra, liksom. Det krävs mer än så, känner jag själv. Förstår du vad jag menar?


Jodå. En som också förstår Manuel Ågrens värde för Djurgården är huvudcoachen Robert Ohlsson.


– ”Manne” var vår bäste forward förra säsongen, tycker jag, både med och utan puck, säger Ohlsson.


Därför igår Manuel Ågren tillsammans med lagkaptenen Jacob Josefson och stortalangen Alexander Holtz i förstakedjan från start. Holtz ersätter Berglund som flyttat vidare till Brynäs.


LÄS MERHär är Djurgårdens nya förstakedja: "Gör han jobbet kommer han lyckas"


– Jag tror vi kan få fart på varandra, menar Ågren.


Det kommer att krävas för väldigt många lag i SHL har, trots coronakrisen, lagt mycket pengar på att ha slagkraftiga lag med etablerade toppspelare. Djurgården har tagit det mer lugnt och tänker, åtminstone inledningsvis, ge chansen till flera av sina juniorer att ta plats i laget.

Toppkedjan med Manuel Ågren, Josefson och Holtz kommer att behöva lyckas i SHL.


– Det är klart att det behövs. Och vi är väl inte fulltaligt lag ännu. Det är vi som får börja här. Det krävs att vi sätter fart från början och visar var man ska spela, säger Ågren.


Vad säger du om att Djurgården lär tippas utanför topp sex av många bedömare?


– Jag har väldigt dålig koll på sånt där. Jag kollar inte mycket på sånt. Ah, jag vet inte. Jag har en egen bild av vad vi ska göra och bryr mig faktiskt inte jättemycket om vad som sägs och skrivs, säger han och rycker på axlarna och ler finurligt.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)