HockeyNews
PLUS

Poängkungen återvänder till SHL – klar för Rögle: "Ett rutinerat proffs"

(14824) Olli Palola
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 10 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Olli Palola stod för en makalös säsong i Växjö säsongen 16/17.
Nu återvänder den finske forwarden till Sverige och SHL.
Ny klubbadress blir Rögle.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Rögle kunde duka upp en rejäl nyhet för sina supportrar under måndagsmorgonen. Tidigare Växjöspelaren Olli Palola är klar för klubben kommande säsong.

32-åringen från Oulu var en av SHL:s poängstarkaste spelare säsongen 16/17 då han stod för 48 poäng på 52 matcher i Växjö. Nu ska han producera lika mycket poäng i Skåne den kommande säsongen.

– Olli Palola är den högerfattade forwarden vi letat efter som en viktig pusselbit I vårt lagbygge. Det är en rutinerad spelare med en stor offensiv potential som vi får in i truppen. Det är ett rutinerat proffs med bra karaktär och arbetsmoral samt en härlig personlighet som kommer att tillföra bra attityd i omklädningsrummet, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

32-åringen har de tre senaste säsongerna spelat i KHL för både Jokerit och Kunlun Red Star och ansluter senast från en skral säsong poängmässigt sett. Totalt blev det åtta poäng på 38 matcher i den kinesiska KHL-klubben den gångna säsongen som missade slutspelet.

Palola har utöver spel i KHL och SHL även flertalet säsonger i Liiga på sin meritlista. Forwarden har även två VM-turneringar med Finland sedan tidigare.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)