HockeyNews
PLUS

Svenske stjärnkeepern hyllas inför slutspelet: "Är i en fantastisk form"

(14590) Robin Lehner
Bildbyrån

Publicerad: 19 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Robin Lehner är redo inför det stundande Stanley Cup-slutspelet.
Det har varit riktigt bra, det är en härlig grupp här. Vi har en bra känsla inför slutspelet, det är en sak som är säker, säger Lehner till NHL:s offciella sajt.

Oscar Dansk har redan förlängt kontraktet med Vegas Golden Knights.

Nu återstår det att se om även Robin Lehner blir kvar i klubben. 

Lehner, som kom till Vegas från Chicago Blackhawks i samband med Trade Deadline i slutet av februari, imponerade direkt i nya klubben innan coronapandemin pausade NHL-säsongen. Lehner vann sina tre första matcher med Vegas. 

Nu förbereder sig Lehner för fullt inför det något annorlunda slutspelet. Lehner konkurrerar med rutinerade stjärnkeepern Marc-André Fleury.

– Jag har helt klart fått lära känna laget bättre under pausen och "fas 2". Det har varit riktigt bra, det är en härlig grupp här. Vi har en bra känsla inför slutspelet, det är en sak som är säker, säger Robin Lehner till NHL:s offciella sajt.

Lehner hyllas också av sin coach i Vegas, Peter DeBoer: 

– Robin är i en fantastisk form. Han kom in hit och har jobbat riktigt hårt sedan pausen. Jag tycker att det syns på isen och han ser riktigt bra ut på träningarna här.

LÄS MER: Svenskmålvakten får förnyat förtroende - förlänger med Vegas

Dock så är Robin Lehners framtid i Las Vegas oklar. 28-åringens avtal med med klubben går ut efter säsongen och keepern blir unrestricted free agent efter säsongen.

– Jag är säker på att vi kommer att diskutera saken och prata om det efter säsongen, sedan får vi se vad som händer. Jag trivs verkligen riktigt bra här. Grymt lag, fantastisk organisation och en underbar grupp med spelare. Man vet aldrig vad som händer men jag har fått ett väldigt bra intryck av allt här, säger Robin Lehner.

Vegas Golden Knights står över play in-slutspelet och kommer att spela seedningmatcher inför Stanley Cup-slutspelet. Första seedningsmatchen för Vegas spelas natten mot den 4 augusti (svensk tid) mot Dallas Stars.

***

SE MER: Robin Lehner berättar om tankarna efter tredjen till Vegas Golden Knights


***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)