HockeyNews
PLUS

Förre spelaren blir juniortränare i Malmö: "Ett spännande uppdrag"

(14478) Roger ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 5 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Roger Ohlsson spelade i Malmö för sju år sedan. 
Nu återvänder Ohlsson till klubben – fast den här gången som assisterande tränare för J18-laget i klubben.
– Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot ett spännande uppdrag. Jag hade en bra tid i klubben när jag var där som junior och under mina första seniorår och det är kul att få komma tillbaka, säger Roger Ohlsson till klubbens webbsajt

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

28-årige Roger Ohlsson gjorde 134 allsvenska matcher med Malmö åren 2010-2013. Därefter har Ohlsson spelat för en rad klubbar på Hockeyettan-nivå. 

I premiärderbyt med Kristianstad mot Tyringe hösten 2018 åkte Roger Ohlsson på en rejäl smäll mot huvudet med hjärnskakning som följd. Och efter flera hjärnskakningar på kort tid så beslutade sig Roger Ohlsson sig för att avsluta spelarkarriären. 

Förra säsongen hjälpte Ohlsson till hos J20- och J18-lagen i Kristianstad. Nu är Roger Ohlsson klar som assisterande för Malmö J18-lag där Alexander Jestoi är huvudtränare. 

Därmed återvänder Ohlsson till Malmö.

– Jag hade en bra tid i klubben när jag var där som junior och under mina första seniorår och det är kul att få komma tillbaka. Med anledning av att skador hållit mig borta från spel så har jag haft planer på att bli tränare och under förra säsongen hjälpte jag till kring både J20 och J18 hemma i Kristianstad. Det var ändå lite oväntat när den här möjligheten kom, men det är en härlig utmaning som väntar och jag längtar efter att köra igång, säger Roger Ohlsson i en kommentar till Malmös hemsida.

I Malmö gläds man över att Roger Ohlsson återvänder till klubben. 

– Det känns väldigt bra att få in Roger i vår organisation igen. Han är en fantastisk kille som kommer in med sin erfarenhet från hockeygymnasiet här i stan och kan dela med sig av sin resa från junior till A-lagsspelare i klubben, säger Tomas Kollar, som är sportchef på juniorsidan i Malmö.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)