AnnonsTrotjänarens besked – lägger skridskorna på hyllan: "Då var dagen kommen"


29 juni
Efter 13 raka säsonger i Mariestad är nu karriären över.
Det meddelade lagkaptenen Filip Thörnqvist i ett öppet brev.
"Beslutet att kliva av har tagit lång tid att ta och det är med både en känsla av sorg och stolthet som jag idag meddelar att min tid i Mariestad Bois Hockey är över" skriver han.

Annons

I slutet av maj berättade Filip Thörnqvist för HockeyNews.se att han ännu inte tagit något beslut sitt kring sin hockeykarriär.

Den rutinerade forwarden som gjort 13 raka säsonger för Mariestad hade sökt till polishögskolan och erkände att han planerade för en karriär utanför rinken.

Och nu har han tagit ett beslut.

I ett öppet brev på Mariestads hemsida meddelar Thörnqvist att karriären är över.

"Då var dagen kommen.. Dagen som känts så långt borta men ändå så nära. Dagen då en plats i hjärtat för evigt blir tom och svår att fylla. Dagen då en lång karriär tar sitt slut och jag lägger mina skridskor på hyllan. Beslutet att kliva av har tagit lång tid att ta och det är med både en känsla av sorg och stolthet som jag idag meddelar att min tid i Mariestad Bois Hockey är över" skriver han.

LÄS MER: Profilen fortsatt oklar över framtiden: ”Det är inget lätt beslut att ta” 

Totalt blev det 452 matcher i Hockeyettan för Mariestad och Skövde, där alla 325 poäng han noterades för kom i Mariestads färger där han också har fem säsonger som lagkapten och tre som assisterande kapten i bagaget.

Det blev även 42 matcher i allsvenskan för klubben.

"Många drömmer om en karriär högre upp i seriesystemen, det gjorde även jag i ung ålder. Med facit i hand hade jag dock inte gjort något annorlunda. Mariestad är klubben som ligger närmast hjärtat och det är med stolthet och tacksamhet jag nu avslutar min tid som hockeyspelare i landets finaste förening" skriver han.

Annons

Annons