HockeyNews
PLUS

Vancouver uppkallar pris efter tvillingarna Sedin: "Otroliga ambassadörer"

(14398) Sedinarna
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 25 juni 2020

Tvillingarna Sedins avtryck i Vancouver Canucks fortsätter.
Nu har klubben valt att uppkalla ett pris, Daniel & Henrik Sedin Award, i duons namn.
– Samhället har alltid varit av stort värde för Canucks organisation och har fått liv tack vare otroliga ambassadörer som Daniel och Henrik Sedin, säger Trent Caroll, operativ chef för Canucks Sports & Entertainment, enligt NHL.com.

Att bröderna Sedin lämnade avtryck i Vancouver råder det ingen tvekan.

Tvillingparet har sedan de bestämde sig för att lägga skridskorna på hyllan båda fått sina tröjnummer hissade till taket i Rogers place efter en karriär där Henrik blev den bäste poänggöraren någonsin i Canucks historia med sina 1 070 poäng, 29 poäng före brorsan Daniel på andraplatsen, bland annat.

Men det var inte bara på isen som duon gjorde intryck

Efter säsongen 2017–18 tilldelades duon även King Clancy Trophy, ett pris som delas ut till den spelare i NHL som "visat bäst ledaregenskaper på och utanför isen och som gjort märkbara humanitära insatser i samhället". Det var var första gången två spelare fick dela på priset och andra gången i Henriks karriär han tilldelats priset, en bedrift han är ensam i NHL-historien om.

Och nu står det klart att Vancouver Canucks valt att uppkalla deras egen motsvarighet till trofén efter tvillingarna.

Från och med i år kommer "Daniel & Henrik Sedin Award" att tilldelas Vancouverspelare.

– Samhället har alltid varit av stort värde för Canucks organisation och har fått liv tack vare otroliga ambassadörer som Daniel och Henrik Sedin. De två gick alltid lite längre för andra och med introduktionen av Daniel och Henrik Sedin Award vill vi hedra och inspirera fler generösa handlingar i framtiden, säger Trent Caroll, operativ chef för Canucks Sports & Entertainment, enligt NHL.com.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS