HockeyNews
PLUS

Lättnad för Färjestad – skyttekungen är på rätt väg: "Jättespännande"

(13319) Micke Lindqvist
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 25 juni 2020

Färjestads skyttekung Michael Lindqvist skadade knäet och förra säsongen förstördes redan på annandag jul.

Men signalerna inför kommande säsong är uteslutande positiva.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var i bortamötet med Rögle i Ängelholm den 26 december förra året som Färjestads Michael Lindqvist skadade främre korsbandet i knäet, vilket var så illa att säsongen gick i kras och han tvingades till operation.


Lindqvist hade då gjort 13 mål och 25 poäng på 26 matcher och slogs i toppen av SHL:s skytteliga.


Den landslagsmeriterade forwarden, som var högaktuell för en flytt till Schweiz inför kommande säsong innan skadan inträffade, har kämpat i månader för att komma tillbaka i fullt slag efter sin knäskada och läget ser ljust ut.


LÄS MERMichael Lindqvist om skadan och kontraktsläget: "Har en klausul"


Michael Lindqvist ska av allt att döma kunna spela för Färjestad i SHL-premiären (borta mot Luleå).


– Vi har väl satt upp en förhoppning och målsättning att han ska spela hockey den 19 september. Sedan om han hinner med någon träningsmatch före eller inte, det får vi väl se, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


LÄS MERFärjestads glädjebesked: Poängmaskinen nobbar spel utomlands


– Det viktigaste är att det blir bra och att han är bra och att det fungerar, vilket det ser ut som nu. Det har varit en positiv rehabilitering för honom. Det känns jättespännande och bra.


Michael Lindqvist spelade i Tre Kronor i Karjalaturneringen i november förra året. Foto: Bildbyrån.


Så utan några tränings- eller tävlingsmatcher på nästan nio månader ska Michael Lindqvist vara redo för hetluften i SHL om ligan drar igång som planerat den 19 september.


– Nu är det en tid kvar och det har inte varit någon jättebelastning på någon is och såna bitar. Vi får se hur det ser ut där och då. Men jag skadade mig den 18 december och spelade premiären året efter. Kunde jag lösa det så kan ”Linkan” lösa det också utan problem, hehe. Det var samma skada, säger Peter Jakobsson.


I övrigt dras inga Färjestadsspelare med några skador och laget har kunnat träna på hårt under våren och början av sommaren.


– Det har varit bra tryck i gänget och det känns riktigt riktigt skönt det också. De tränar på ett par dagar till här sedan blir det ett par veckor med lite lugnare för dem. Med individuell träning och kanske till och med ta någon vecka och helt bryta av. Det tror jag är behövligt, säger general managern Peter Jakobsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS