HockeyNews
PLUS

De tre spelarna valde SHL före KHL-klubben: "Visade vårt erbjudande"

(14371) Tambellini/Ekeståhl/Haukeland
Bildbyrån

Publicerad: 22 juni 2020

Dinamo Riga siktade in sig på Modostjärnan Adam Tambellini, Färjestadsbacken Lucas Ekeståhl Jonsson och KooKoo-målvakten Henrik Haukeland.

Men ingen av dem hamnade i den lettiska KHL-klubben utan valde SHL i stället.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Dinamo Riga har för närvarande bara en etablerad spelare under kontrakt inför kommande säsong och det är den 25-årige backen Roberts Lipsbergs.


Jakten på spelare har pågått under en längre tid, men lettiska Dinamo Riga har små medel. Enligt den tillförordnade general managern Guntars Paste förhandlade KHL-klubben med såväl Modoforwarden Adam Tambellini som Färjestadsbacken Lucas Ekeståhl Jonsson och KooKoos norske landslagsmålvakt Henrik Haukeland.


I mars ska Tambellini ha fått ett erbjudande från Dinamo Riga att ta ställning till.


– Tambellini visade vårt erbjudande till en svensk klubb och de erbjöd honom mer pengar inom tre dagar, säger Paste till Sportazinas.com , enligt Allhockey.ru.


LÄS MERModos succéforward nära SHL-klubb: ”Inga kommentarer”


Även förhandlingarna med Lucas Ekestål Jonsson och Henrik Haukeland gick i stöpet och Ekestål Jonsson valde precis som Tambellini att skriva på för Rögle medan Haukeland valde Färjestad.


– Jag hade anbud från KHL, men valde att tacka nej av lite olika anledningar. Det var i slutet på säsongen som jag började få lite intresse efter mig, men sen kom coronan och satte stopp för rätt mycket. Det var rätt lugnt där ett tag, sa Ekeståhl Jonsson till HockeyNews.se den 5 maj.


LÄS MERSka ta nästa kliv i Rögle: ”Vill visa att jag kan vara en toppback i ligan”


Dinamo Riga är för tillfället den enda KHL-klubben som står utan huvudtränare inför nästa säsong. Listan över kandidater har varit många och den senaste i raden är den 44-årige lettländaren Valerijs Kulibaba, enligt nyhetsbyrån RIA Novosti.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS