HockeyNews
PLUS

Tidigare stortalangen klar för spel i tyska andraligan

(4456) Sebastian Collberg
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Han ansågs som junior vara ett superlöfte och kom tidigt fram i de olika juniorlandslagen. Tiden som senior har varit kämpigare för Sebastian Collberg och nu har den tidigare JVM-guldmedaljören gjort klart med spel i den tyska andraligan.

Sebastian Collberg och Filip Forsberg var de enda två 94:orna som var med när 92-kullen tog det där klassiska JVM-guldet i Calgary 2012. Sedan dess har deras karriärer tagit olika riktningar. Filip Forsberg får ses som en firad stjärna i Nashville i NHL, medan Collberg har sökt lyckan i AHL, ECHL, Rögle, Timrå och nu senast i österrikiska Graz99ers.

Collberg har haft en del skadeproblem och blev aldrig riktigt vad Montreal hoppades på när klubben draftade svensken i andra rundan 2012. Nu går äventyret vidare i Tyskland för Sebastian Collberg. Under onsdagen presenterade Löwen Frankfurt i tyska andraligan Collberg som nyförvärv. Efter en säsong i Österrike ska nu alltså flyttlasset gå till den tyska storstaden Frankfurt.

– Sebastian Collberg är en spelare med mycket potential. Trots sin relativt unga ålder har han mycket erfarenhet. Han har redan spelat i Sveriges toppliga i flera år, varit en av de bästa spelarna vid tre JVM, gick högt i NHL-draften och fick erfarenhet i Nordamerika, säger Löwen Frankfurts sportchef Franz-David Fritzmeier till klubbens hemsida.

Collberg själv kommenterar också klubbytet på Löwen Frankfurts hemsida:

– Jag ser fram emot säsongen och gläder mig över att se hur ishockey spelas i Tyskland. Jag ser fram emot fansen och landet. Jag vet att laget har spelat framgångsrikt under de senaste åren och jag vill göra mitt för att göra det ännu bättre nästa säsong, säger Sebastian Collberg.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)