HockeyNews
PLUS

Rögle värvar amerikansk poängmaskin: "Mycket intelligent spelare"

(14261) RÖgle
Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2020

Rögles sportchef Chris Abbott fortsätter att nyttja sina fina kontakter i Nordamerika. 
Nu har Abbott värvat in 25-årige forwarden Brady Ferguson, som har sprutat in poäng i ECHL de senaste säsongerna. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Om man bara räknar i grundseriematcher så har amerikanen Brady Ferguson stått för 121 poäng på 106 matcher för Newfoundlands Growlers i East Coast Hockey League (ECHL) de två senaste säsongerna. En liga som rankas som den tredje bästa i Nordamerika bakom NHL och AHL. 

25-åringen blev mästare med Growlers i ECHL säsongen 2018/2019 då han stod för 7 mål och 17 assist på 23 slutspelsmatcher. 

Ferguson är även AHL-meriterad och har gjort 14 matcher för Toronto Marlies. Ferguson har haft svårt att etablera sig på AHL-nivå – nu ska forwarden göra sig ett namn i Europa. 

Kommande säsong väntar spel i SHL med Rögle, något som klubben meddelade på fredagseftermiddagen

– Jag och Christoffer (Malm, assisterande sportchef) har följt Brady sen han gick ut college och blev proffs. Vi är mycket glada över att kunna få in Brady i vår trupp, han kommer att tillföra mycket. Brady är en mycket intelligent spelare, han har bra karaktär, producerar offensivt och är precis den typen av spelare vi vill knyta till vår organisation, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

LÄS MER: Rögle går plus - sena NHL-pengar räddade resultatet

Brady Ferguson om chansen att få spela hockey i SHL och Rögle:

– Jag längtar efter att komma över och stifta bekantskap med lagledningen och mina nya lagkamrater. Jag har pratat med både Chris och Cam och gillar det de står för. Jag har även sett några matcher på tv och har förestått att jag kommer till en hockeytokig stad med intensiva fans. Jag pratade med några gamla svenska lagkamrater som berättade om att stämningen i Rögles hemmaarena är elektrisk, det ser jag fram emot.

Brady Ferguson har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben. 


***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS