HockeyNews
PLUS

Djurgårdstalangen prisad för sina insatser på och utanför isen: "Extra kul"

(14231) Liam Öhgren
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2020

Stockholmsplaketten tillfaller varje år två ungdomsspelare i Stockholmsishockeyn "som visat bra inställning till sporten, är en bra kamrat samt har andra fina egenskaper både på och utanför rinken".
I år tillföll priset Djurgårdens Liam Öhgren och Haninges Thea Johansson.
– Att det inte bara är för vad man gör på isen utan även utanför gör det extra kul, säger Öhgren till HockeyNews.se.

Artikeln presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 
IQ Fuel Make you better, for real! 

Stockholms ishockeyförbund delar varje år ut Stockholmsplaketten till en ungdomsspelare på både flick- och pojksidan.

Under onsdagskvällen hade förbundet årsmöte och det var då dags för årets pristagare att offentliggöras.

På pojksidan fick Djurgårdstalangen Liam Öhgren priset medan Haninges Thea Johansson prisades på flicksidan.

– Det känns ju fantastiskt kul, det visar väl på något sätt att man gjort något bra det här året och att folk ser det. Att det inte bara är för vad man gör på isen utan även utanför gör det extra kul, säger han till HockeyNews.se.

Öhgren lämnade moderklubben Huddinge inför förra säsongen för spel i Djurgården, där det blev spel i både U16-laget och J18-laget.

Under säsongens gång fick han även känna på spel i U16-landslaget.

– Det har gått riktigt bra, med tanke på att jag vara skadad hela förra året. Första året i Djurgården har varit ett lyckat år, både med J18 och U16 även om det slutade som det gjorde. Sedan fick jag även testa på landslaget vilket var sjukt mäktigt, säger han.

Liam Öhgren. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Priset från Stockholms Ishockeyförbundet tilldelas han inte bara för insatserna på isen utan även utanför den.

Och han tycker själv att han gjort en resa både som spelare och som människa under det senaste året.

– Som spelare har jag utvecklat det mesta skulle jag säga, men mest spelet utan puck. Vi jobbar mycket på det i Djurgården och utanför isen har jag utvecklats väldigt mycket. Vi kör mycket mental träning och den biten hjälper jättemycket, säger han och fortsätter:

– Det är sjukt mycket man lärt sig på alla resor. På landslagsresorna har man lärt sig hur det är att vara borta och med Djurgården har man lärt sig lite om hur det är att resa med buss med laget som jag inte gjort tidigare så det har varit riktigt kul.

Hur tycker du att en bra lagkamrat ska vara?

– Jag vill att mina lagkamrater ska behandla mig som man själv vill bli behandlad. Om de är snälla med mig så är jag snäll med dem. Så snälla, ödmjuka och allmänt sköna, inga kaxiga grabbar eller sådant. Och det tycker jag att vi har i Djurgården, en riktigt bra grupp.

Fakta/ Stockholmsplaketten


Varje år utdelar Stockholms Ishockeyförbund Stockholmsplaketten i samband med årsmötet.
Den tillfaller en ishockeykille och en ishockeytjej som visat bra inställning till sporten, är en bra kamrat samt har andra fina egenskaper både på och utanför rinken.
Dessutom fordras givetvis att han och hon är en duktig hockeyspelare och framstår som en bra profil för sporten. Spelarna är födda tidigast 2004.

Liam Öhgren, Djurgårdens IF
Motivering:
Liam är en bra förebild för sina lagkamrater och andra hockeyspelare genom sin noggrannhet och sätt att vara. Han förbereder sig alltid på ett föredömligt sätt, arbetar hårt på isen för lagets bästa och bemöter lagkamrater, motståndare och funktionärer på ett schysst sätt. Dessutom är han en duktig hockeyspelare och har varit en stor del av både sitt klubblags och landslagets framgångar under den gångna säsongen.

Thea Johansson, Haninge Anchors
Motivering:
 Thea har ett stort engagemang och fantastisk utveckling både på och utanför isen. Thea har representerat Stockholm Stålbucklan och TV-pucklag två gånger och hon har bidraget till lagets topplaceringar bägge gånger, framförallt med hennes skickliga försvarsspel. Samtidigt som hon varit en ledande spelare på isen har hon även föregått med bra exempel och mycket glädje utanför.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS