HockeyNews
PLUS

Övergången är inte löst - men de har gett upp backen

(14222) Melker Persson
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 11 juni 2020

FacebookXWhatsApp

För två veckor sedan presenterades backen Melker Persson som klar för Örnsköldsvik trots att han redan hade ett tvåårskontrakt med Tyringe. Något som överraskade Skåne-klubben och fick dem att sparka bakut. Övergången är fortfarande inte löst.
– De vet vad som ska göras och när det är klart kan vi göra övergången, säger sportchefen Filip Steensbjerre till HockeyNews.se

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Backen Melker Persson skrev på för och presenterades av Örnsköldsvik utan att ha gjort upp med sin gamla klubb Tyringe där han signerade ett tvåårsavtal inför fjolårssäsongen. Det togs inte emot särskilt väl i Skåne.

Följande dag skrev Tyringe ”Här kommer ett förtydligande kring Melker Persson som fortfarande har ett gällande avtal med Tyringe Hockey över kommande säsong. Vi har i dagsläget inte nått en ekonomisk uppgörelse som möjliggör för honom att byta klubb.” på sin hemsida .

Sedan dess har det bara varit tyst.

– Det har inte hänt så mycket, jag har inte hört någonting. Inte ett smack, säger Tyringes sportchef Filip Steensbjerre.

Vad gjorde ni när situationen uppdagades?
– Vi pratade med deras sportchef Patrick Edlund där lite och förklarade att vi kommer gå ut och ge vår syn på det och sen var det bra med det. Jag tyckte det var en tydlig kommunikation och det är som vi har sagt till både Melker och dem att de här sakerna ska redas ut och sen kan vi gå vidare.


LÄS MER: Så ska de lyfta från botten: ”Vill inte ha spelare som viker ner sig” 


 ”Måste gå rätt till”

Ungefär samtidigt briserade ett annat liknande fall där forwarden Pelle Hedlund skrev på för Mariestad trots att han hade kontrakt med Grums. Något som i slutändan mynnade ut i att han blev kvar i Värmland under gällande kontrakt. Någon sådan lösning är dock inte att förvänta i fallet med Melker Persson.

– Han kommer inte spela hos oss han har ju uttryckt att han vill vidare. Melker ville vi behålla, så på så sätt blir det en förlust, men det ska ju vara en fullt motiverad spelare annars har vi juniorer som gör bättre ifrån sig, säger Steensbjerre.

Men för att saken ska kunna läggas till handlingarna krävs det att parterna kommer överens och att Tyringe gör klart övergången.

– Vi kan inte bara släppa en spelare vi har ju vårt ansvar mot våra sponsorer och supportrar.

– Sen vet jag ju att spelarna är inga heltidsproffs så därför är jag oftast medgörlig när de vill vidare, men det ska gå till på rätt sätt.

Vad är ert krav i det hela?
– Det är ersättningsbiten. Vi ska reda ut lite saker med Melker först och främst, sen därefter kan vi diskutera med Örnsköldsvik då i det här fallet.

Det handlar om att ni vill ha en liten övergångssumma?
– Ja, det blir det i sammanhanget.

Du har stor tro på att det kommer lösa sig?
– Ja det tror jag ju att det kommer, men jag lägger ingen energi på det utan de vet vad som ska göras och när det är klart kan vi göra övergången. Så där ligger ärendet nu.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)