HockeyNews
PLUS

Förre SHL-backen lägger av: ”Beslutet har växt fram”

(14205) Lasse Kukkonen
Bildbyrån

Publicerad: 8 juni 2020

FacebookXWhatsApp

På meritlistan återfinns 1 VM-guld och fyra ligaguld hemma i Finland. Nu lägger den tidigare Röglebacken Lasse Kukkonen klubban på hyllan, 38 år gammal.
– Beslutet växte fram under säsongen och när all hockey ställdes in så kändes det som det enda rätta, säger han i ett pressmeddelande.

Lasse Kukkonen anslöt till Rögle som ett meriterat nyförvärv inför säsongen 2012/2013, men hade liksom sina lagkamrater en tuff säsong som till slut slutade i degradering. Sedan dess har han representerat moderklubben Kärpät hemma i Finland, samt haft en stor roll i det finländska landslaget. 


Under måndagen meddelade 38-åringen att karriären är över, i ett pressmeddelande på Kärpäts hemsida. 


– Beslutet växte fram under säsongen och när all hockey ställdes in så kändes det som det enda rätta. Jag har fått slita hårt under min karriär och jag vet inte om jag har orken som krävs till att spela nästa säsong. Då var jag tvungen att ta det här beslutet, säger han i pressmeddelandet. 


Under sina 20 år på professionell nivå har Lasse Kukkonen gjort 651 matcher hemma i den finländska ligan, 159 NHL-matcher, 141 KHL-matcher samt 54 SHL-matcher. Han har också spelat 181 matcher för sitt land, där han under flera år varit lagkapten. 


Vad han ska göra härnäst vet han inte, men han har lite idéer. 


– Jag vill se vad som dyker upp. Men jag har intresserat mig lite för personlig coachning. Jag har haft tankar på att fortsätta jobba med hockeyn, men huvudtränare lockar inte. Mitt stora intresse är att utveckla individer, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)