HockeyNews
PLUS

NHL-klubben ville ha svenske guldcoachen – fick nobben

(14034) Rikard Grönborg
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2020

New Jersey Devils är på tränarjakt. Men det kommer inte att bli förre Tre Kronor-tränaren Rikard Grönborg. Det har hans klubb, ZSC Lions, satt stopp för, uppger sajten Watson.ch.

Efter att John Hynes fått kicken i vintras är NHL-klubben New Jersey Devils på jakt efter en permanent lösning. Just nu basar tidigare assisterande tränare, Alain Nasredinne, över Devils.

Enligt medieuppgifter i Schweiz kontaktade NHL-klubben förre Tre Kronor-coachen Rikard Grönborgs klubb ZSC Lions för att se om det fanns öppning för svensken att komma loss. Men New Jersey Devils fick nobben av Zürich. Grönborg har ett år kvar på kontraktet i NLA-klubben och klubbens sportchef Sven Leuenberger var tydlig mot Devils: "Vår tränare står kvar vid vårt kontrakt", sa Leuneberg enligt Watson.ch.

Sven Leuenberger fortsätter: "New Jersey uppförde sig korrekt och ringde oss först och frågade om de kunde prata med vår tränare. Vi tillät det, men gjorde det helt klart att vi inte skulle frigöra honom från kontraktet."

ZSC Lions har lärt sig av historiken. 2012 hade coachen Bob Hartley en utköpsklausul till NHL och flyttade till Calgary Flames, trots att kanadasensaren hade kontrakt med NLA-klubben. En sådan utköpsklausul fick inte Grönborg i sitt kontrakt med klubben.

RIkard Grönborg förde ZSC Lions till grundserieseger i NLA, men fick grund av coronapandemin, inte chansen att vinna guld även i Schweiz.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS