HockeyNews
PLUS

Björklövens fredagsbomb – Daniel Rahimi återvänder: "Känns naturligt"

(13953) Rahimi
Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2020

FacebookXWhatsApp

I samband med Björklövens 50-årsfirande presenterade Björklöven en bomb. Backbjässen Daniel Rahimi återvänder till Umeåklubben och har skrivit på ett 2+1-årskontrakt.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Det är 13 år sedan Daniel Rahimi spelade i Björklöven – nu återvänder till förlorande sonen till Umeå. Efter flera SHL-säsonger i bland Linköping och Växjö där Rahimi bland annat blev svensk mästare, väntar alltså nu spel i Björklöven igen. 33-årige Rahimi presenterades i samband med Björklövens 50-årsfirande som sändes på YouTube på fredagskvällen. 

 För mig känns det som en fantastisk utmaning och en stor ära att komma hem. Det är en stund som jag sett fram emot i stort sett sedan jag lämnade Björklöven. Jag har inte bott i Umeå på 13 år men vi har alltid pratat om Umeå som hemma. Det känns väldigt naturligt för mig och familjen att komma hem, barnen pratar om Umeå som hemma fastän de aldrig bott där. Att få springa på alla bekanta från förr kommer bli roligt men det är också ett stort ansvar för mig då man kommer att ha mycket att spela för varje kväll. Jag hoppas och tror att det kommer att synas ute på isen, säger Daniel Rahimi till Björklövens hemsida.

Rahimi har undertecknat ett kontrakt på 2+1 år där optionsåret gäller om Björklöven spelar i SHL.

– Daniel är stor och stark med sina styrkor i defensiven som alla vet. Han kommer att tillföra på planen men framförallt har han varit med på högsta nivå och har ett hjärta som är till hundra procent gröngult. Vi kommer att ha enorm hjälp av honom både på och utanför isen som pådrivare och han kommer att vara en kravställare därute och bli en förlängd arm för ledarteamet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Daniel Rahimi lämnar Växjö efter tre raka säsonger i SHL-klubben och blir en av alla spetsvärvningar Björköven har gjort inför den kommande säsongen. Tidigare har klubben bland annat värvat in backarna Daniel Norbe och Karl Johansson, samt forwarden Gustav Possler. 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)