HockeyNews
PLUS

Oskarshamn på jakt efter sista pusselbitarna: "Det ska vi ha in"

(13919) Thomas Fröberg
Bildbyrån

Publicerad: 13 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn har varit mest aktiva under silly season i SHL såhär långt. Nu är general managern Thomas Fröberg på jakt efter de sista pusselbitarna. 

– Vi känner att vi behöver någon som kan gå in och döda lite utvisningar och så. Sen tycker vi att vi saknar en back för de främre platserna, så det ska vi ha in, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Tolv spelare från den gångna säsongens trupp har lämnat och åtta nya har anslutit. Med den omsättningen har Oskarshamn varit mest aktiva på transfermarknaden i SHL såhär långt. 


– Vi gjorde ett första år i SHL som vi tycker kunde ha varit bättre. Därifrån utgick vi ifrån vilka spelare som skulle passa in i vårt spelsätt till nästa säsong. Jag och (Martin) Filander har haft tid på oss att jobba på det. Vi har plockat bort många spelare ur den truppen vi hade och fyllt på med spelare vi tycker passar oss, säger klubbens general manager Thomas Fröberg. 


För tillfället har klubben 22 spelare under kontrakt. Nu är man på jakt efter att fylla de sista platserna. 


– Vi kan vara lite intresserade av en forward, vi känner att vi behöver någon som kan gå in och döda lite utvisningar och så. Sen tycker vi att vi saknar en back för de främre platserna, så det ska vi ha in. Annars känns det jättebra, säger han. 


Bland spelarna som anslutit är merparten från topplagen i allsvenskan, däribland Joe Cannata, Brian Cooper, Oliver Joakim Larsen, Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl. Förhoppningen är att de ska passa in även i SHL. 


– Vi har tittat på vad vi tror kommer vara bra i SHL, sen vad andra tror skiter vi i. Vi tror att de kommer ta ett kliv i SHL, så pass bra är de, säger han. 


Från utlandet har man hämtat in den slovakiske backen Adam Janosik och den finländske centern Kim Strömberg. Thomas Fröberg tycker att man skaffat sig en bra bild av spelarna. 


Om Adam Janosik säger han: 


– Han ska vara både framåt och bakåt. Det blir en tävling vem som ska spela i powerplay, det finns några spelare som aspirerar om det. Konkurrensen där är stor, så det är upp till honom att ta chansen. Han är bra i båda riktningarna. 


Har ni följt honom på nära håll?


– Nej, det har vi inte. Det är Martin (Filander) som hade en dialog med honom och han kände att att han ville ha honom. Då började jag göra lite research och sen fick vi ett okej från alla tränare innan vi gick vidare. Då var det ingenting och tveka på. 


Adam Janosik tacklar Oliver Ekman Larsson under VM 2017. Foto: Bildbyrån

Och Kim Strömberg?


– Han kommer få en stor roll hos oss, det hade han i KooKoo också. När vi väl började titta på honom och med den storlek han har så kommer han passa bra in hos oss. Vi kände att det inte var någonting att tveka på. Man behöver inte gå på alla meriter tillbaka i tiden, utan har han gjort en bra säsong så finns det potential. Vill du flytta precis när ditt barn ska börja skolan så vet du att killen vill någonting.


Grundtanken var att Thomas Fröberg skulle få en något högre budget att jobba med i år, men Coronakrisens effekter har gjort att klubben tvingats revidera utgångsbudgeten. 


– Vi hade en låg budget förra året redan, vi kommer troligtvis vara det lag som har lägst budget även i år. Så vi kommer inte ha någon större skillnad på den från ifjol. Det blir ungefär samma pengar i truppen, säger han. 


***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)