HockeyNews
PLUS

Karlskronas glädjebesked – kommunen gör tvärvändning

(13873) NKT Arena
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2020

Karlskrona brottas för fullt med ekonomiska problem och klubben är därför i en intensiv fas för att rädda föreningen från konkurs.
Tidigare har kommunen inte velat hjälpa klubben i den utsträckning som KHK själva velat – men nu kommer glädjande nyheter.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Senaste åren har Karlskrona haft stora ekonomiska problem och klubben har varit i ett prekärt läge. Närmsta veckan har däremot situationen förvärrats och klubben har behövt få in fem miljoner kronor för att klara sig undan en konkurs. Nu kommer dock glädjande besked i det dystra läget.

Karlskrona kommun som tidigare varit negativa till att köpa inventarier i arenan – ändrar sig, det meddelade man under fredagen i ett pressmeddelande.

– Vår vilja har hela tiden varit att KHK ska finnas kvar och överleva. Nu har vi äntligen hittat en lösning som vi är överens om. Samtidigt är det också viktigt att poängtera att det här inte är något bidrag. Det här är en affärsmässig överenskommelse där vi båda är överens om vilka krav och garantier som gäller för att stödet ska ges, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

LÄS MER: 
Allsvenska klubben riskerar att gå i konkurs – behöver få in fem miljoner 

Kommunen kommer nu att köpa inventarier i arenan till ett värde av ungefär 1,3 miljoner kronor, men kommunen ställer vissa krav på klubben. Bland annat vill man att klubbens medarbetare och spelare skriver sig i kommunen och att man får sponsring på matchtröjorna till ett värde av 500 000 kronor. Dessutom vill man att klubben genomgår en rekonstruktion och att föreningen visar upp en långsiktig hållbar ekonomisk plan inför framtiden.

Ett nytt hyresavtal kommer att tecknas mellan föreningen och kommunen efter en eventuell rekonstruktion.

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS