HockeyNews
PLUS

LISTA: Fem free agents som borde röra på sig

(13767) Anton Kalte / Anton Svensson / Johan Mörnsjö
Fredrik Sten, Jonathan Persson, Simon Holmgren | Swe Press Photo

Publicerad: 2 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Planeringen inför kommande säsong är i full gång och många spelare står i valet och kvalet mellan att stanna kvar där de befinner sig eller söka nya utmaningar. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem Hockeyettan-free agents som kört fast, riskerar att stagnera eller av annan anledning borde söka sig vidare till nya klubbadresser.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Oskar Norlöv, forward, Mariestad
Blickar vi några säsonger bakåt i tiden var den 25-årige skåningen en fruktad målskytt. Säsongen 16/17 pryglade han dit 24 puckar för Mariestad, men sedan dess har det gått utför. Sakta men säkert har mål- och poängskörden stagnerat under de fyra senaste säsongerna och i vintras blev det inte mer än ett mål och sammanlagt 14 poäng för forwarden. Hans roll i det storsatsande laget har minskat och när jag samtalade med sportchefen Carl Johansson för någon vecka sedan lät det som att han inte var avskriven, men knappast högprioriterad heller. Norlöv skulle nog behöva en ny klubbadress för att vända skutan. Det har löst ryktats om att det förekommit samtal med länsrivalen Skövde.

Anton Svensson, målvakt, Troja/Ljungby
31-åringen trivs i Troja, sparras av konkurrensen med Wictor Ragnewall och vill gärna vara kvar. Men med det sagt, det bästa för hans karriär vore förstås att dra vidare. Svensson är inte purung längre, men har troligtvis några riktigt bra målvaktsår kvar och det vore synd att slösa bort dem som backup, eller på sin höjd med delat ansvar, i Troja/Ljungby. Så mycket mer än så lär det nog nämligen inte bli så länge målvaktslösningen ser ut som den gör i klubben. Det finns intresse från andra Allettan-klubbar. Svensson borde röra på sig och bli solklar etta någon annanstans.

Anton Kalte, forward, Huddinge
Efter några starka år i Timrås juniorverksamhet vände han tillbaka till moderklubben Huddinge inför säsongen 17/18 och växte sakta men säkert in i seniorhockeyn på allvar. Avslutningen på den säsongen var riktigt stark och säsongen därpå gnistrade det om den lille kvicke anfallaren. Men säsongen som gick hamnade han i en lite mindre roll när åldrande stjärnor vände hem och utfallet blev lite sämre. 22-åringen har en flärd som skulle kunna göra honom till publikfavorit i vilken klubb som helst som har lite publik i hallen. Det är nästan lite synd att slösa den talangen inför Björkängshallens ödsliga läktare. Det kan vara på sin plats med ett klubbyte för att få den sista riktiga skjutsen mot Hockeyallsvenskan.

Johan Mörnsjö, forward, Nyköping
Den lille snidaren har tillbringat de tre senaste säsongerna i Nyköping och fick den gångna vintern ett stort poängmässigt genombrott med sina 44 pinnar (16+28) på 30 seriematcher och ytterligare fyra poäng (1+3) i playoff-spelet mot Nybro. Han gjorde bitvis vad han ville med bländande teknik och härlig speed. En så fin säsong kan han inte bara kasta bort, Mörnsjö är redo för större uppgifter och rent krasst är det ju så att ekonomiskt hårt trängda Nyköping inte kommer kunna ställa särskilt mycket mer än ett mellanmjölksgäng på isen kommande säsong. 22-åringen borde se till sin egen utveckling och flytta till ett bättre lag.

Marcus Wahlgren, forward, Surahammar
Conny Strömberg öppnade dörren till härligheten. Fram till den gångna säsongen hade 21-åringen Wahlgren inte gjort mycket väsen av sig alls på Hockeyettan-nivå, men när han långa stunder matchades sida vid sida med det ständigt unga passningsgeniet kom också hans kvaliteter fram. Wahlgren visade sig i rätt omgivning vara en begåvad målskytt och hittade nätet 13 gånger trots att Surahammar var hopplöst genomusla. Nu vore det nog nyttigt för Wahlgren att röra på sig istället för att stanna kvar och stagnera i Surahammars mediokra miljö (utan Strömberg). Han har spetsegenskaper i sig och de skulle må bra av att putsas i en betydligt starkare omgivning än vad Sura kommer kunna erbjuda.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)