HockeyNews
PLUS

Wilson om lärdomarna, framtiden i Mora och om en återkomst till Färjestad

(13712) Wilson Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Efter en tung säsong, som avslutades positivt blickar nu den talangfulle forwarden Wilson Johansson framåt. Just nu bygger han upp fysiken inför nästa säsong i Mora. En säsong 19-åringen längtar till.
– Jag ska prestera också, men jag vet vad jag kan. Mora tror jättemycket på mig, det kommer nog att bli bra, säger Wilson Johansson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

Sista juniorsäsongen blev hafsig och lärorik för forwardslöftet Wilson Johansson.

Säsongen 2018/2019 öste han in poäng i Färjestads J20-lag och fick dessutom debutera i SHL med moderklubben. Men efter säsongen gick flytten till Rögle där han hoppade på att slå sig in i A-truppen, men lagom till att SHL skulle dra i gång så flyttades Wilson ner i J20-laget – något som forwarden inte var särskilt sugen på. 

–  Försäsongen började bra i Rögle, men sedan när det började dra ihop sig till SHL kom nya grabbar in i laget. Och jag kände väl inte att jag ville fortsätta spela i J20. Jag ville spela seniorhockey, och det var väl egentligen därför det inte blev något mer med Rögle, säger Wilson Johansson till HockeyNews.se.

Hockeyresan fortsatte till Dalarna där Wilson Johansson skrev på ett tvåårskontrakt med allsvenska Mora. Men arbetsmiljön i Mora under hösten var inte den bästa för en lovande forward. Tränaren Jeff Jakobs fick tidigt kicken och spelare kom och gick.

– Jag lärde mig mycket under hösten i Mora. Det var en tuff säsong redan från start får jag väl säga. Många nyförvärv och tränarbyte. Tyvärr så jag åkte jag på en skada (hjärnskakning) i samma veva som vi bytte tränare (Tomek Valtonen). Det var en tuff tid för hela föreningen och alla som bor uppe i Mora. Jag är glad att klubben hyfsat lyckades att vända på trenden.

Hösten 2019 blev tung både för Wilson Johansson och Mora. Foto: Bildbyrån

I december blev Wilson Johansson utlånad till Hockeyettan-laget Lindlöven där den unge forwarden fick stort förtroende och fick bygga upp självförtroendet.

– Hockeyettan är fortfarande seniornivå där man möter vuxna spelare. Jag behövde spela och det funkade hur bra som helst i Lindlöven. De välkomnade mig bra och jag fick mycket speltid. Jag vill tacka dem för det.

LÄS MERWilson gör nystart i Hockeyettan: "Handlar om att få spela"

Wilson Johansson blickar tillbaka på sin första säsong som seniorspelare. 

– Den här säsongen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig hockeymässigt. Men det var fortfarande min första seniorsäsong och jag tar med mig mycket från den, samtidigt som jag inte tänker mycket på det som har varit heller.

Wilson Johansson vässar fysiken i Stockholm under skillscoachen Andreas Öhgrens ledning med fokus på att bli kvickare på isen.

– Det är allt det hockey handlar om i dag. Det är bara att se på Bratt, (Jesper, NHL-stjärna i New Jersey Devils) hur snabb han är i sidled. Det är där det största fokuset kommer att vara. Att få upp mitt flås och att orka mer på isen. Att kunna jobba mer på isen när man har mycket mjölksyra. Ja, det är väl de delarna som kommer att bli avgörande för min del och jag tror att det här är perfekt träning för det också. Jag tränar hårt här i Stockholm och ska vara väl förbered när säsongen väl börjar, säger Wilson Johansson.

WIlson har ett år kvar på kontraktet med Mora och är redo att slå sig in i allvar och få en stor roll i Hockeyallsvenskan. Han kommer göra allt för att imponera på nye tränaren Johan Hedberg. 

– Jag ska prestera också, men jag vet vad jag kan. Mora tror jättemycket på mig, det kommer nog att bli bra.

LÄS MER: Johan Hedberg ny tränare i Mora

På frågan om han saknar Färjestad eller är sugen på en återkomst till SHL-klubben svarar Wilson Johansson följande: 

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Jag trivs bra i Mora, sedan vet man inte, någon dag kanske jag kommer tillbaka.

Se hela intervjun med Wilson Johansson på Instagram.


***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)