HockeyNews
PLUS

Tagit upp två lag till SHL – nu är backen klar för Modo

(13624) Jesper Dahlroth
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2020

Under torsdagen presenterade Modo sitt fjärde nyförvärv inför kommande säsong. Backen Jesper Dahlroth värvas in från SHL och Oskarshamn. 
– En stabil tvåvägsback som är rutinerad och fortsätter att utvecklas, säger sportchefen Fredrik Glader. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Backen Jesper Dahlroth fick inte förnyat kontrakt med Oskarshamn när klubben valde att rensa i truppen för några veckor sedan. Under torsdagen meddelade Modo att man värvat den 28-årige backen. 


– En stabil tvåvägsback som är rutinerad och fortsätter att utvecklas. Vi är glada att han valt MODO Hockey, säger Modos sportchef Fredrik Glader i ett pressmeddelande. 


Den gångna säsongen blev det 50 matcher, sex poäng och -11 i Oskarshamns tröja. När Oskarshamn tog steget upp i SHL  säsongen 18/19 var Jesper Dahlroth en tongivande spelare och han var också med och spelade upp Timrå i SHL säsongen dessförinnan. 


– Jag har varit runt och samlat på mig erfarenhet i flera klubbar där jag har bra erfarenheter från spel i HockeyAllsvenskan. Det senaste året jag var i HockeyAllsvenskan med Oskarshamn var lyckosamt poängmässigt och det var en roligt säsong när jag följde med i anfall och spelade mer offensivt, kommenterar Dahlroth och avslutar:


– Jag ser mig själv som en back som absolut har mina styrkor i det defensiva spelet, men jag vet även vad jag har för egenskaper offensivt om jag får chansen till den typen av spel. Jag har mött MODO många gånger genom åren och ser fram emot att nu vara en del av klubben, där det känns bra med ett kontrakt över de två kommande säsongerna.


Kontraktet med Jesper Dahlroth är skrivet till och med säsongen 21/22. 


*** 

Okej artikel? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS