HockeyNews
PLUS

NHL förlänger hemkarantän: "Inte uteslutit någonting"

(13236) Bettman
Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2020

NHL har fortfarande inte stängt igen butiken för den här säsongen. Dock har man förlängt spelarnas hemkarantän med 15 dagar – fram till den 30 april. 

NHL har fortfarande förhoppningar om att dra i gång den avbrutna säsongen, men det lär inte bli inom den närmaste tiden.

Ligan pausades den 12 mars och då ombads spelarna att sätta sig själva i hemkarantän, många spelare valde då att återvända till sina hemländer. Nu står det klart att hemrkarantäntiden förlängs med 15 dagar, vilket innebär att spelarna fortsatt får hålla sig hemma fram till den 30 april, detta meddelade NHL på sin hemsida.

Men som sagt, NHL har fortfarande som mål att avsluta säsongen, och det gäller att spelarna är på tårna.

– Hur mycket du än försöker hålla dig i form med ett hemmagym så har våra killar inte varit på isen nu på över en månad, och de kommer behöva två-tre veckor för att komma tillbaka till spelform. När vi får möjlighet att återvända beror på faktorer som vi inte har någon som helst kontroll över, för i slutändan handlar det om allas hälsa och välmående, säger  NHL-kommissionären Gary Bettman till nhl.com. 

Och Bettman stänger fortfarande inte dörren till att det kan bli spel utan publik eller på neutrala platser.

– Vi har inte uteslutit någonting och vi kommer vara förberedda på att gå i den riktning som känns vettig för tillfället.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS