HockeyNews
PLUS

Söndagens hetaste nyheter på Hockeynews.se

(19499) Hetaste
Bildbyrån

Publicerad: 9 maj 2021

Har du missat något under söndagen? Här är de hetaste hockeynyheterna från det gångna dygnet. 

UMEÅ. Timrå vann final nummer tre mot Björklöven med 6–3 när finalserien återupptogs efter covidpausen. Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

Ulf Dahlén ansluter till Timrå – ersätter Anders Karlsson

Covid-19 har härjat i både Björklöven och Timrå. De sistnämnda saknar fortfarande sin assisterande tränare och därför kommer legendaren Ulf Dahlén att kliva in i båset inför dagens match.

HV71 förlänger med JVM–trion

HV71 fortsätter sitt lagbygge inför nästa säsong. Idag meddelade man att Oskar Olausson, Zion Nybeck och Emil Andrae alla förlänger sina kontrakt med klubben och följer med ner i Hockeyallsvenskan.

Timråstjärnan: "Har laddat otroligt mycket för den här återstarten"

Nästan en månad utan spel på grund av covidutbrott.
Nu beger sig Timrå till Umeå för att vinna tillbaka hemmaplansfördelen i den allsvenska finalserien.
– Det krävs kanske lite tålamod såhär i början och att man får växa in i det, men när man känner att det sitter så är det bara på med farten och släppa loss, säger Lööke till HockeyNews.se.

Björklöventränaren inför omstarten: "Det mesta är väl frågetecken"

Nästan en månad har gått sedan final två mellan Björklöven och Timrå.
Sedan dess har båda lagen haft stora covidutbrott och bara en handfull gemensamma träningar.
Så frågan är egentligen var finallagen står just nu och vad man kan förvänta sig.
– Det mesta är väl frågetecken, så det är svårt att säga någonting om jag ska vara ärlig, säger Hans Wallson till HockeyNews.se

McDavid snabbast på 25 år – nådde omöjliga milstolpen

Det började pratas om det efter drygt halva serien. Skulle Edmontons storstjärna Connor McDavid hinna upp i 100 poäng trots att årets säsong bara är 56 matcher lång? I natt kom svaret, han behövde bara 53.

Wennberg slog till – hattrick i derbyt

Lagen kommer att mötas i slutspelet om knappa två veckor. I natt möttes de för näst sista gången i grundserien, då klev Alexander Wennberg fram och slog till med ett hattrick när hans Florida Panthers krossade rivalen Tampa Bay Lightning.

Svenskarna bakom Torontos vändning

Toronto var illa ute i nattens match mot Montreal. Då klev Leafs två svenskar fram och startade vad som skulle bli en häftig vändning.
Luleå har bara ett par pusselbitar kvar att lägga i sitt lagbygge inför nästa säsong. Trotjänaren Niklas Olausson har en skada som kan göra att han har gjort sitt i klubben.
Han stod för sin poängmässigt bästa säsong i karriären den gångna säsongen. Nu är Eric Martinsson klar för spel i KHL till kommande säsong.
ÄNGELHOLM. I morgon kan Växjö avgöra finalserien och säkra klubbens tredje SM-guld. Rögle står inför en tuff utmaning och måste vinna tre raka matcher.
 – Vi har en extremt bra kemi och är det någon grupp som ska klara av det så är det denna. Vi vet att vi har kapacitet, säger Röglebacken Niklas Hansson.
Skellefteås drömvärvning Oscar Lindberg förblir en dröm åtminstone ytterligare en säsong. På söndagen meddelade hans KHL-klubb Dynamo Moskva att de förlängt med forwarden.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS