HockeyNews
PLUS

IK Oskarshamn dubbelvärvar från Modo: "Väldigt spännande och intressant"

(13493) kollage måndag
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 3 april 2020

Inte helt oväntat presenterade IK Oskarshamn forwardsduon från Modo, Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson, på fredagseftermiddagen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Trots att både att Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl hade kontrakt med Modo så bröt de nyligen kontrakten för spel i SHL. Det var beskedet från Modohåll häromdagen. 

Nu har duon presenterats för IK Oskarshamn

23-årige Kim Rosdahl har ett förflutet i bland annat Malmö Redhawks och har SHL-rutin sedan tidigare. Den här säsongen blev en poängmässig succé för Rosdahl som noterades för 31 poäng (11+20) på 40 matcher. 

 Väldigt spännande och intressant. Jag har en bra känsla. Anledningen till att valet till slut föll på på IKO är på grund av den resan som föreningen är på. Den hakar jag gärna med på, säger Kim Rosdahl till IKO:s hemsida.

LÄS MER: Duo lämnar Modo

För 23-årige Fredrik Olofsson blir det SHL-debut. Olofsson har spenderat många år i Nordamerika och gjorde sin första hela säsong i svensk hockey med Modo i Hockeyallsvenskan. Det blev succé och på 52 matcher gjorde Olofsson tio mål och spelade fram till 24, totalt 34 poäng. Nu väntar ett nytt kapitel i Fredrik Olofssons hockeyhistoria. 

– Jag har haft en lärorik första proffssäsong i Modo, men när möjligheten med IK Oskarshamn dök upp kändes det som ett bra steg att ta. Jag ska vara ärlig... Jag har högre mål än att spela i Hockeyallsvenskan och då är Oskarshamn en bra utmaning för att fortsätta utvecklas, säger Fredrik Olofsson till klubbens sajt.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS