HockeyNews
PLUS

Frölundas talangfulle back lånas ut till HockeyAllsvenskan

(13486) Gustav Berglund
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2020

Gustav Berglund förutspås en lysande framtid och i år fick 19-åringen SHL-debutera.
Nu står det klart att backen kommer att spela allsvensk hockey nästa säsong.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Han är draftad av Detroit och har fostras i storklubbar som HV71 och Frölunda. Nu väntar ett nytt äventyr för 19-årige backen Gustav Berglund. Nästa säsong kommer talangen spela allsvensk hockey i Västerås på lån, det meddelade klubben under fredagen. Samtidigt förlänger han sitt kontrakt med Frölunda.

Berglund gjorde åtta SHL-matcher i vintras för Frölunda och stod för 14 poäng på 30 matcher i J20 SuperElit. Nu ska backen ta nästa kliv i HockeyAllsvenskan.

– Gustav är en spelskicklig tvåvägsback. En högerfattad, modern hockeyback. Han spelade med U19-landslaget under den gångna säsongen och siktar på att komma med till JVM kommande säsong. Jag förstår att Frölunda väljer att ge honom ett kontrakt och tror på honom för framtiden. Vi är glada att de väljer att låna ut honom till oss första säsongen. Det är bra för hans utveckling att få mer konsekvent med istid på seniornivå i Hockeyallsvenskan, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Berglund kommer att lånas ut till Västerås under hela nästkommande säsong och återgår till Frölunda när säsongen är färdigspelad.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS