HockeyNews
PLUS

Debutsäsongen avklarad i SHL – nu har keepern skrivit på nytt kontrakt

(13467) Rifalk
Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2020

Efter en klart godkänd förstasäsong i SHL med Rögle, står det nu klart att Christoffer Rifalk stannar i Skåneklubben. Rifalk har skrivit på för ytterligare två säsonger i SHL-klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Christoffer Rifalk slog igenom i SHL-kvalet med Oskarshamn säsongen 2018/2019 då den Kalixfostrade keepern var en av SHL-hjältarna.

Efter succén hos smålänningarna skrev keepern på SHL-klubben Rögle BK där Rifalk fortsatt har levererat. Totalt blev det 20 matcher under debutsäsongen i SHL. Den nu 23-årige Rifalk vann åtta matcher och höll nollan i två matcher. Nu har Rögle och Rifalk kommit överens om en fortsättning i minst två säsonger till. 

– Det kändes rätt självklart att förlänga när det kom på tal. Jag har trivts superbra i Rögle sen jag kom hit. Det finns bra möjligheter i klubben och jag vill vara med och bygga vidare på det vi startade i år även om slutet inte blev som vi ville, säger Christoffer Rifalk till klubbens hemsida.

– Som målvakt vill man så klart spela så mycket som möjligt men jag ser första säsongen som en liten mjukstart. Det tar lite tid att komma in i det men jag är ganska nöjd, jag höll en ganska jämn nivå. Det finns detaljer att slipa på men jag tror jag får den hjälpen framöver i Rögle. Jag trivs med Magnus (målvaktstränare, Wennström) och tillsammans med Roman Will bildade vi ett bra team där vi hela tiden stöttade och hjälpte varandra, fortsätter Christoffer Rifalk.

Christoffer Rifalk hade egentligen ett år kvar på kontraktet men Rögles sportchef Chris Abbott ville säkra upp sin målvakt på lite längre sikt och har därför skrivit ett tvåårskontrakt, till och med säsongen 2021/2222.

– Christoffer har under sitt första år i SHL visat att han har kapaciteten att bli en toppmålvakt och vi är väldigt säkra på att han kan höja sin nivå och vi ser fram emot att förlita oss ännu mer på honom framöver. Rifalk har de rätta egenskaperna för att lyckas, nämligen att jobba hårt och vara beredd att betala priset för att utvecklas och att han vill göra det med oss, säger Chris Abott till hemsidan.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS