HockeyNews
PLUS

Leksands IF korttidspermitterar spelare och ledare: "Måste ta ansvar"

(13433) Leksand
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2020

Även Leksands IF tar klivet och korttidspermitterar spelare och ledare.
–  I dessa tider måste vi ta ansvar för Leksands IF:s fortsatta välmående även på längre sikt, säger vd:n Andreas Hedbom i ett pressmeddelande.



Under de oroliga tiderna till följd av coronaviruset och dess spridning kommer alla spelare samt tillsvidareanställda i SHL-klubben Leksands IF att korttidspermitteras. Något som klubben gick ut med på sin hemsida på måndagseftermiddagen

Leksand, som skulle ha spelat direktkval för att hålla sig kvar i SHL gick miste om minst två hemmamatcher när säsongen ställdes in för ett par veckor sedan.

– Vi jobbar just nu efter tre olika budgetar baserade på olika scenarion. Man kan säga att det dels är en helt vanlig budget, en där vi beräknat på värsta tänkbara scenario för oss med senarelagd säsongsstart och stora konsekvenser i samhället i stort, samt en budget som ligger någonstans däremellan, säger Leksands IF:s vd Andreas Hedbom till klubbens hemsida.

LÄS MER: 
Leksandsbasen om den skakiga tiden: Alla hade valt kvalet

Korttidspermitteringen i Leksand, som innefattar kontorspersonal, som ledare och ledare i klubben som är tillsvidareanställda i föreningen, är planerad att pågå till slutet av juni och innebär att all berörd personal jobbar 40 procent av den normala arbetstiden, men samtidigt får ut 92,5 procent av sin ordinarie lön.

– I dessa tider måste vi ta ansvar för Leksands IF:s fortsatta välmående även på längre sikt. Det är omöjligt att förutspå hur framtiden ser ut varken en månad eller ett år framåt i tiden. Jag tror att alla är införstådda med att vi som förening måste göra vad vi kan för att vara förberedda för olika scenarion, säger Andreas Hedbom.

– För oss gäller det nu att prioritera och se till så att vi jobbar så effektivt som möjligt. När det kommer till rekrytering av spelare och ledare är det pusselbitar som är kritiska för hela vår verksamhet. Vi följer det ekonomiska läget löpande och arbetet inom hela föreningen fortsätter givetvis målmedvedet, om än med respekt för vår omvärld och vår situation i densamma, säger Andreas Hedbom.

Tidigare har SHL-klubbar som Frölunda, Färjestad, HV71 och Rögle korttidspermitterat ledare och spelare i SHL.

LÄS MER:  Leksand försöker läsa tränarfrågan - Samuelsson inte borträknad 

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS