HockeyNews
PLUS

Poängkungen tar klivet upp till Hockeyallsvenskan

(13109) Roman Semjonovs
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 28 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Coronapandemin satte stopp för Vimmerbys drömmar om spel i Hockeyallsvenskan. Avancemang blir det däremot för smålänningarnas lettiske poängspruta Roman Semjonovs.
Under lördagsförmiddagen presenterades forwarden av Tingsryd.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter fjolårets succé i Arboga gick flyttlasset till Vimmerby, och där skulle framgångarna fortsätta för Roman Semjonovs. Totalt noterades 25-åringen för 41 poäng (21+20) på 40 matcher – sju pinnar bättre än den interna poängligatvåan Anton Karlsson.

Framfarten i ettan har inte gått obemärkt förbi, och till hösten kommer den lettiske poängsprutan att ta sina första skär som en allsvensk hockeyspelare. Närmare bestämt i Tingsryd. 

– Det ska bli superkul. Jag ser fram emot säsongen redan, säger Semjonovs, som även berättar vad fansen i Nelson Garden Arena kan förvänta sig:

– Hårt jobb och försöka hjälpa laget till vinster på alla sätt. Försöka visa vägen fast att jag tidigare inte spelat på den här nivån. Jag vill bidra med mitt spel och göra det jag är bra på.

Kontraktet med Tingsryd är skrivet över en säsong. 

Egna produkten stannar

En som däremot väljer att stanna kvar i norra Småland är backen Pelle Ström. Sent under fredagskvällen meddelade Vimmerby att 25-åringen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Säsongen 2020/2021 blir hans tionde raka i moderklubben.

***

Okej artikel? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)