HockeyNews
PLUS

Så vill HV71 lösa målvaktssituationen inför kommande säsong

(13415) HV71/Alnefelt/Åhman
Bildbyrån

Publicerad: 27 mars 2020

HV71 har utvärderat målvaktssidan inför kommande säsong.

Och enligt uppgift till HockeyNews.se finns det en tänkbar plan klar.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det ser ut att kunna bli ett mycket ungt målvaktspar i HV71 kommande säsong. Etablerade och snart 28-årige förstemålvakten den senaste säsongen, Jonas Gunnarsson, vill testa spel utomlands igen efter att 2016/2017 ha spelat 16 AHL-matcher i Nashvilles farmarlag Milwaukee. Gunnarssons kontrakt med HV går ut den 30 april.


Det har öppnat möjlighet för HV71 att släppa fram JVM-målvakten Hugo Alnefelt, 18, och U-landslagsmeriterade Adam Åhman, 20. Återstår att se om det blir så.


– Det är mer än vad jag har hört. Vi får se. Det hade varit det grymma. Sedan förstår man, att vill Gunnarsson spela i HV är det ingen målvakt man bara flyttar på heller. Jag får sitta tillbaka och vänta lite, säger Åhman till HockeyNews.se.


Hugo Alnefelt har ett år kvar på sitt kontrakt med HV och NHL-klubben Tampa Bay uppges se SHL som en fortsatt bra utvecklingsmiljö för honom.


HV71:s Hugo Alnefelt spelade 18 SHL-matcher från start. Nu ser han ut att få Adam Åhman som kollega kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


Adam Åhman behöver fortfarande skriva på ett nytt kontrakt med HV71.


– Vi har inte pratat så mycket. Vi skulle stämma av den kommande tiden. De har haft samtal med många, men jag har varit i Västervik, så vi sa att vi stressar inte, säger Åhman.


Hugo Alnefelt fick chansen i SHL med HV71, och spelade 18 matcher från start i vintras, då Adam Åhman gick långtidsskadad.


Åhman genomgick operationer på båda höfterna vilket tvingade honom till lång rehabilitering.


– Det var ljumskar, höfter och buken, allt hänger ihop. Vi visste ganska tidigt att jag behövde göra nånting. Jag hade pålagringar på höfterna vilket begränsade rörligheten och sedan kom smärta med tiden, förklarar Adam Åhman.


Men rehabtiden gick trots allt bra.


– Det gick som på räls även om vissa perioder var ganska tuffa. Det tog ganska lång tid. Det var nästan ett halvår rehab.


LÄS MERGENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör HV71 värva


När han kom tillbaka efter rehabiliteringen lånades han ut till sin moderklubb Västervik i Hockeyallsvenskan där han spelade 15 matcher.


– Det tog en tid efter skadan innan jag kände att jag kunde vara med och köra och vara i närheten av den nivå jag hade före skadan. Jag trodde kanske att det skulle bli enklare än vad det var, att bara komma in. Det positiva var att det bara gick uppåt och att det blev bättre och bättre under hela resan. Jag är revanschsugen till nästa säsong, säger Åhman.


– Jag ska hoppa på där jag slutade och inte behöva den där långa startsträckan. Det är målet.


Är du mentalt och fysiskt redo för SHL?


– Ja, det är klart att man känner så. Sedan ska man ha ett lag också. Det är lite lika lätt. Jag får se om det blir Hockeyallsvenskan eller SHL. Det kan jag omöjligt svara på. Om det blir Hockeyallsvenskan är jag redo för att ta den vägen. Jag ska göra det bättre oavsett vilken serie jag spelar i, säger Adam Åhman.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS