HockeyNews
PLUS

Leksand hjälper utsatta i kommunen: "Självklart vill vi bidra"

(13376) Leksand
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Coronavirusets spridning innebär att flera riskgrupper tvingas isolera sig i sina hem – en situation som skapar problem i det vardagliga livet.
Exemplen på hur samhället ställer upp är vid det här laget många. Bland dessa finns även Leksands IF.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Folkhälsomyndigheten har sedan en tid tillbaka infört restriktioner för bland annat sjuka och äldre i hopp om att minska spridningen av coronaviruset. Personer som tillhör riskgrupper ombeds stanna hemma, och givetvis uppstår en rad vardagliga problem för individer i dessa utsatta situationer. 

Exemplen på hur samhället ställer upp för andra i karantän är vid det här laget många. Bland dessa finns Leksands IF.

På dalaklubbens hemsida skriver man att herrlaget, under två veckors tid, kommer att hjälpa utsatta individer i kommunen med vardagliga sysslor som till exempel bortforsling av glas:


"Leksands IF är en stor aktör inom näringslivet i Leksands kommun, och självklart vill även vi bidra för att underlätta vardagen för de som behöver extra hjälp i dessa tider. Tillsammans med just Leksands kommun har vi i föreningen kommit fram till att det i rådande situation behövs hjälp med bortforsling av glas, tomflaskor och liknande restprodukter i hus och hem. Vi kommer därför att finnas behjälpliga under de kommande två veckorna med att hämta detta hemma hos de som behöver hjälp och ta detta till återvinningscentralerna i kommunen."


Ordföranden Claes Bergström säger till HockeyNews.se:


– Det är väl jättebra att kunna vara med och bidra med det vi kan. Vi får ju så väldigt mycket support och stöd året om så det är kul att kunna ge tillbaka till samhället också med en sån här sak. Ganska enkelt från vår sida, men jag tror det blir väldigt uppskattat och jag blir väldigt stolt som ordförande att se hur det här organiskt kommer till. Hur kan vi hjälpa samhället och så poppar ett sånt här initiativ upp. Man blir väldigt väldigt stolt.


Fler SHL-klubbar hjälper till

Det är dock inte bara Leksand som ställer upp för utsatta i sitt närområde. Bland annat hjälper Rögle till genom att köra ut matkassar till personer över 65. Även HV71 och Örebro har bidragit genom att bland annat leverera dricka, snacks och handsprit till personal inom sjukvården.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)