HockeyNews
PLUS

Djurgården har laddat för målvaktsduell i SHL: "Hög konkurrens"

(13370) Armalis/Svedberg
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2020

Niklas Svedberg vände tillbaka till Djurgården 2019 och har gjort succé.

Nu har även Mantas Armalis återvänt hem till Stockholmsklubben och låter revanschsugen.

– Sett till utvecklingen tycker jag fortfarande att jag har blivit en mycket bättre målvakt än senast jag var i Djurgården, säger Armalis till HockeyNews.se om den nya målvaktsduellen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har bäddat för en rejäl målvaktsduell kommande säsong.


Niklas Svedbergs återkomst i Djurgårdströjan efter ett tufft år i Timrå blev en hit och han var en av SHL:s bästa målvakter 2019/2020. Svedberg räddade sitt lag många gånger och har blivit en publikfavorit på Hovet.


Nu kommer han att få tampas med Mantas Armalis, som var i Djurgården 2014–2016 med stor framgång.


– Jag har inte mött honom så mycket genom åren, men det är en duktig keeper med erfarenhet från flera ställen. Som alltid på den här nivån är det hög konkurrens och det gynnar förhoppningsvis vårt lag, säger Svedberg till HockeyNews.se.


Niklas Svedberg ser fram emot målvaktsduellen med Mantas Armalis. Foto: Bildbyrån.


Mantas Armalis, som har spelat i både AHL och KHL, sedan han senast var i Djurgården har tillbringat de två senaste säsongerna i Skellefteå AIK.


– Det har varit lite både och. Förra säsongen tyckte jag att jag hade en relativt bra säsong och gjorde mycket bra och hade väl förstaspaden där, säger Armalis till HockeyNews.se.


– Till den här säsongen gjorde jag ett litet ingrepp förstås, eller inte ett litet ingrepp, men ett ingrepp som så klart påverkar allting. Jag känner väl att det har påverkat lite.


Mantas Armalis tvingades att genomgå en höftoperation i maj förra året och det gjorde att han fick en svår resa in i säsongen som var eftersom Gustaf Lindvall fick ett stort genombrott i SHL.


– Min kollega hade en väldigt bra säsong och han fick spela för det mesta, vilket gjorde att jag inte kom in på det sätt som jag hade hoppats. Så är det ibland.


Men Mantas Armalis, som är landslagsmålvakt för Litauen, kan snarare använda det som tändvätska inför framtiden.


– Sett till utvecklingen tycker jag fortfarande att jag har blivit en mycket bättre målvakt än senast jag var i Djurgården.


Hur ser du på kampen med Niklas Svedberg?


– Det kommer att bli väldigt spännande. Jag vet att han är en väldigt duktig målvakt. Samtidigt så finns det väldigt många duktiga målvakter i SHL nuförtiden. Oavsett var man hamnar är ens position aldrig säkrad även fast man är värvad som en tilltänkt förstaspade.


Mantas Armalis i Djurgårdsmålet i mars 2016. Foto: Bildbyrån.


Mantas Armalis är fostrad i Haninge och för honom blir det en hemkomst till Djurgården och Stockholm på flera sätt. Både han och Niklas Svedberg har nu tvåårskontrakt.


LÄS MERDjurgården har gjort klart med målvaktsparet och presenterar trio


Armalis är sugen på att börja träna med Djurgården, men coronaviruset är fortsatt ett hinder för mycket i världen.


– Jag hoppas bara att vi kan komma i gång i tid, helt enkelt. Det är en masshysteri och den är på många sätt befogad. Samtidigt måste verksamheten på nåt sätt fortlöpa. Världsekonomin tickar på. Men det är frågor som inte jag ska gå in på… Det får de som kan det bättre göra, säger han och betonar:


– Jag hoppas att vi kan komma igång och träna ordentligt och så vidare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS