HockeyNews
PLUS

Vårstädning i Malmö – sju spelare lämnar

(13357) Redhawks
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2020

Tre backar och fyra forwards lämnar Malmö Redhawks till kommande säsong, meddelar klubben på sin hemsida.
I den gruppen återfinns bland annat backduon Niklas Arell och Tobias Ekberg, samt välmeriterade forwards som Max Görtz, Jesper Jensen och Henrik Hetta. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Vårstädning står på agendan hos SHL-klubbarna, och näst på tur att meddela vilka spelare som kommer att fortsätta karriärerna på annat håll är Malmö Redhawks. 

Totalt rör det sig om sju namn ur spelartruppen. På backsidan gäller det de defensiva pjäserna Niklas Arell och Tobias Ekberg tillsammans med 22-årige NHL-lånet Carl-Johan Lerby, som tillhör Calgary Flames.

– Det ska bli väldigt spännande att följa Calles framfart där borta. Jag hoppas att han får en lång karriär i världens bästa liga, men han vet också att han är varmt välkommen tillbaka till oss, säger sportchef Patrik Sylvegård.

På forwardssidan meddelar grundseriens tabellnia att bland annat Max Görtz tackar för sig efter tre säsonger i klubben. Även Jesper Jensen, Henrik Hetta och Matias Myttynen har spelat klart i Malmö för denna gång.

– Vi vill rikta ett stort tack till killarna för deras insatser i Redhawksdressen och samtidigt passa på önska dem ett stort lycka till i sina fortsatta karriärer, säger Sylvegård om de sju avskeden.

Hur framtiden ser ut för trotjänaren Frederik Storm är dock fortsatt oklart. Precis som kollegorna Axel Wemmenborn och Carl Persson så sitter dansken på ett utgående kontrakt, och något besked om trions eventuella framtid i klubben har inte tagits, meddelar Malmö. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS