HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Succétränaren och tidigare NHL-spelare tar över Malmö

(13314) Fagervall-Lilja
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Joakim Fagervall och Andreas Lilja har ryktats vara på väg till Malmö som del av en ny ledarstab.
Nu är de också presenterade av klubben, där Fagervall får rollen som huvudtränare.
– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid, säger Fagervall till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Under säsongens gång stod det klart att Peter Andersson skulle lämna Malmö och klubben gav sig ut på jakt efter en ny huvudtränare samtidigt som assisterande tränaren Martin Filander även han var på väg bort, och presenterades under gårdagen av Oskarshamn som deras nye tränare.

Det har under en tid spekulerats i att Malmös nye huvudtränare skulle bli Joakim Fagervall som ledde Björklöven till överlägsen serieseger i allsvenskan.

Nu står det klart att så också blir fallet.

Fagervall har skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna med Malmö.

– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget, säger han till klubbens hemsida.

Till sin hjälp får han Andreas Lilja, som ansluter från Kristianstad, och Jesper Mattsson som assisterande tränare medan Henning Sohlberg blir kvar som målvaktstränare.

För Liljas del blir det en återkomst i klubben han också representerat som spelare, efter att han skrivit på för de tre kommande åren.

– – Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)