AnnonsOsäkerhet kring spelarbudgeten – men fortsatt höga ambitioner


19 mars

Säsongen blåstes av och tog slut innan de hann försöka nå målsättningen om att vara med och fightas om en plats i allsvenskan. Men Hudiksvalls sportchef Pär Langer sänker inte blicken.
– Ambitionen är att vara minst lika bra nästa år, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Under fjolårsvåren spelade Hudiksvall kvalserien mot Hockeyallsvenskan och ambitionen var att ta sig dit i år igen. Vid ställningen 0-1 i matcher mot uppstickaren Vimmerby såg dock coronaviruset till att sätta stopp för säsongen. Nu blickar sportchefen Pär Langer fram mot ett nytt truppbygge i en situation som kommer med många frågetecken.

– Det är lite stökigare nu för budgetarbetet påverkas ju också, i alla fall för oss, förmodligen för alla. Det är många sponsorer som är småföretagare så det här skapar ju oro för den kategorin också, vilket påverkar vårat budgetarbete. Det är många osäkra faktorer, men jag känner mig trygg när det gäller truppbygget. Många spelare vill vara kvar.

Kommer ni tvingas att skära ner lite?
– Svårt att säga. Det är svårt att planera nedskärningar också för man vet inte, men däremot planerar man väl just nu i alla fall för samma budget som tidigare, men det är osäkra faktorer. Säg att det här fortsätter över hela sommaren och säg att vi inte får spela förrän i oktober, hur påverkar det? Men livet måste gå vidare, vi planerar för att serien ska starta i mitten på september. Det är vår plan, sen får man väl hantera det efter hand.

– Vår ambition i år var att gå till kvalserien och slåss om en allsvensk plats. Ambitionen är att vara minst lika bra nästa år.


Avvaktar svar från spetsspelare
Siktet är ändå inställt på att kunna behålla ganska många av spelarna från årets slagkraftiga trupp, även om lagbygget kan bli en aningen mer utdragen process nu när säsongen avslutades en månad i förtid.

– Nu har inte kvalserien slutat än, så vi har kommit igång tidigare och hade det inte varit för det här viruset så hade vi spelat fortfarande, så det är ingen panik just nu. Många avvaktar och många klubbar sitter i samma situation som oss, vad är det för budget vi har och hur planerar vi? Men vi stressar inte på de här spelarna utan vi bygger vidare med de vi vet vill vara kvar och som vi vill ha kvar och sen kommer det vara några spetsspelare som funderar längre.

En av spetsspelarna som verkligen imponerade under säsongen var offensivt lagde backen Erik Flood.

– Han har verkligen spelat bra och är otroligt duktig offensivt och jag tycker också att han blivit bättre defensivt. Det är klart att han är intressant för allsvenska klubbar, men det är väl som vi resonerar, ibland är det bättre att spela dubbla byten och i powerplay i division ett istället för i ett fjärde backpar i allsvenskan. Han kanske vill vänta några veckor till, men det är inget som stressar mig utan det respekterar jag.

Även kontraktet för den rutinerade målvakten Magnus Åkerlund, som varit ganska skadebenägen de senaste säsongerna, löper ut.

– Alla de här äldre spelarna de vill fundera. Åkerlund bor i Sundsvall och har familjesituation så det är alltid lika varje år, de måste utvärdera säsongen, fundera och så vidare, så där får vi se.

Om han vill, är din ambition att satsa vidare på honom?
– När han är frisk och kry är han en av de bästa målvakterna, men det är en dialog som han och jag kommer föra. Säger han så här att jag vill inte då behöver inte jag lägga ner någon energi.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons