HockeyNews
PLUS

Målvakten kan vara förlorad: ”Gav honom en jättestor kram”

(11626) Isak Mantler
Skärmdump Stay-Live Grums

Publicerad: 15 mars 2020

Tränaren Jonas Dufåker har förlängt, poängkungen Alexander Kovalonok ryktas vara klar och flera spelare ur den gångna säsongens trupp kan vara på väg att följa i hans fotspår, men med stor sannolikhet är succékeepern Isak Mantler förlorad för Lindlöven.
– Han är mogen för att spela i allsvenskan, säger sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

När säsongen var avslutad efter uttåget i playoff 1 mot Visby/Roma fortsatte Isak Mantler till Umeå där han i säsongens slutskede skulle agera tredjekeeper i SHL-jagande Björklöven. Efter två och en halv starka säsonger i Lindlöven förefaller det ganska troligt att han nästa säsong fortsätter i Hockeyallsvenskan snarare än återvänder till Hockeyettan.

– Jag pratade med Isak innan han åkte och gav honom en jättestor kram för han har varit fantastiskt duktig. Jag kan säga så här att han är mogen för att spela allsvenskan det är jag helt övertygad om. Sen är det väl upp till Isak, det ska vara rätt chans, rätt läge och rätt lag, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

Men är ni fortfarande ett alternativ om rätt chans inte skulle komma?
– Jag förväntar mig att han inte spelar någon annanstans än Lindlöven om han ska spela division ett en säsong till och vi ska göra allt i så fall för att han ska vara här. Det är en fruktansvärt tävlingsinriktad och bra kille som funkar bra i laget. Det finns några bra målvakter i division ett, men jag har sett de flesta och tror att han kommer få chansen.


Vill värva rutin
I övrigt har Östlund för avsikt att bygga vidare kring den stomme som bar laget under en skadedrabbad säsong som ändå slutade med avancemang till playoff där Lindlöven pressade Visby/Roma ända in i slutet.

– Det är klart som tusan vi vill ha stommen, det känns jätteviktigt för oss. Nu hoppas vi att vi ska få ha kvar de här som vi har haft nu i två år ett år till, i alla fall de vi vill ha och sen att vi inte behöver fylla på med så mycket, så att vi får upp lite ålder. För det kände jag var ganska avgörande mot Visby att de har fyra år mer på nacken. Det var jättejämna matcher men rutin spelar in.

Lindlöven hade lite oflyt med sina rutinerade spelare under säsongen. Så väl Max Lalander (som var tvungen att lägga ner säsongen efter otäcka sviter av en hjärnskakning) som Felix Scharnke (som hade problem med ischias) missade stora delar.

LÄS MER: Spetsforwarden hastigt opererad: ”Hockeymässigt kan det vara över” 

– Vi har några som vi jobbar hårt med och det är våra toppar, ja förutom Max, honom ska vi låta vara. Jag hoppas att han ska spela en säsong till, men han har precis börjat jobba och vi får se hur det blir och hur han mår.

– Det blir inga utsvävningar, jag är glad om jag får någon krona till kanske så att jag kan fylla på med någonting, men det jag känner är att jag hoppas att både Felix och Max kan spela. Det är spelare som har lite ålder så vi har lite äldre spelare som kan vara med och hjälpa att dra de här yngre.

Kan det bli tal att värva någon mer rutinerad?
– Vi har pratat i de termerna också, jag är jävligt sugen på att ta in någon äldre till.

LÄS MER: Poängkungen förlänger kontraktet: "Några spelare på gång" 

Inget är ännu offentliggjort, men samtidigt säger uppgifter till HockeyNews att den mest rutinerade av dem alla, poängkungen Alexander Kovalonok, valt att signera ett nytt kontrakt.

– Vi har några spelare på gång och det är klart att han är med i diskussionen.

– Han är alltid bra, men det som jag känner och som alla känner är att han har växt enormt. Bäst i gymmet, bäst på isen, ungarna tar rygg på honom, de älskar honom. Han har varit en enormt stor del i Lindlöven i år. Jag har inte sett honom bättre.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS