HockeyNews
PLUS

Klart: SHL-keepern flyttar utomlands – får svensk tränare

(13234) Joacim Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Efter två raka säsonger med Brynäs väljer nu den 29-årige målvakten Joacim Eriksson att söka sig utomlands. Eriksson är klar för tyska Schwenninger Wild Wings där han gör svenske tränaren Niklas Sundblad sällskap.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

De två senaste säsongerna har Skellefteås förre guldkeeper (2013) spelat hemma i Gävle för Brynäs. Men nu blir det en flytt till utomlands igen för Joacim Eriksson som har NHL-meriter från tiden i Vancouver Canucks.


Den 29-årige keepern har skrivit på ett kontrakt med den tyska klubben Schwenninger Wild Wings, som missade slutspel den här säsongen. Övergången blev officiell på lördagen. På Schwenningers hemsida uttalar sig Eriksson om övergången

"Det var dags för mig att prova något nytt och jag är verkligen laddad över att få chansen att få spela i Wild Wings. Jag har koll på att klubben har haft en svår säsong, men jag vill hjälpa laget att bli bättre nästa säsong. Allt jag har sett hittills av organisationen har övertygat mig och jag ser fram emot den här nya livsfasen för min famlj och mig själv".

Huvudtränare i den tyska klubben är förre Örebrotränaren Niklas Sundblad och han är tillfreds med sin nye keeper. 

"Joacim är en målvakt som spelar med mycket tålamod och har bra reflexer. Dessutom har han erfarenhet från internationella toppligor, vilket kommer att betyda mycket för oss".

I Brynäs vaktade Joacim Eriksson kassen i 20 matcher den här SHL-säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)