HockeyNews
PLUS

Skrällgängets guldläge: "Ska fortsätta att göra det vi är bra på"

(13181) Jakob Karlsson/Vimmerby
Ossian Mathiasson/Dagens Vimmerby/Bildbyrån/Montage

Publicerad: 13 mars 2020

FacebookXWhatsApp

VIMMERBY. Efter att till slut ha svept Hudiksvall med klara 6–2 har Vimmerby skaffat sig ett delikat utgångsläge inför fredagskvällens returmatch i Hälsingland.
– Vi får räkna med att det blir ett helt annat Hudiksvall på fredag,  men vi ska ladda om och spela vårt spel och fortsätta att göra det vi är bra på, säger rutinerade lagkaptenen Jakob Karlsson till HockeyNews.se.



Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter att ha fått en drömstart på matchen i tisdags så kunde Vimmerby till slut ta en ganska enkel seger i första playoff 3-matchen mot Hudiksvall inför en kokande hall i Vimmerby. Anton Carlssons 3–1-mål en bit in i den tredje perioden blev matchavgörande.

– Vi går tungt med fyra lines och spelade i ett högt tempo med mycket skridskoåkning. Vi tog tag i matchen direkt och fick 2–0 tidigt. Vi borde ha stängt matchen redan i den första perioden. I den andra perioden fick de lite luft och vi gick ner oss och spelade krampaktigt och var dåliga med pucken. 3–1-målet var nyckeln för oss och det avgjorde, var Vimmerbys lagkapten Jakob Karlssons analys efter matchen i tisdags.

På fredag väntar returmöte i Hudiksvall, har Vimmerby skaffat sig ett mentalt överläge på det högre rankade laget?

– Vi får räkna med att det blir ett helt annat Hudiksvall på fredag, men vi ska ladda om och spela vårt spel och fortsätta att göra det vi är bra på, säger Jakob Karlsson.

LÄS MER: Poängkungen sugen på en ny kvalserieresa 

Kvalseriedrömmen hägrar för Vimmerby och Jakob Karlsson. 30-åringen, som har Vimmerby som moderklubb – har varit med och spelat playoff 3 med Vimmerby tidigare – men stupat på mållinjen. Senast förra säsongen då Kristianstad blev för tufft i den tredje och avgörande bataljen i Skåne. Nu hoppas Vimmerbykaptenen att det ska bli ett annat slut på playoff-dramat.

– Det är en match kvar, men visst känns det bra just nu... Det är små marginaler som avgör vilket lag som tar sig vidare. Vi var nära förra året, och har varit nära tidigare. Både jag och klubben har kämpat i många år för att oss till kvalserien och är något vi drömmer om. Det är därför vi är här, säger Karlsson.

LÄS MER: Spaningar från Vimmerby-Hudik: På väg att göra en enorm bedrift 

Jakob Karlsson vill inte framhäva sin roll som kapten utan vill lyfta fram tränaren Phil Horsky.

– Alltså, Phil har betytt väldigt mycket. Men det gäller att spelarna köper hans spelsätt och det tycker jag att alla gör. Sedan har vi ett ett helt annat lag nu jämfört med i höstas. Vi har bytt tränare och har i stort sett tagit in en förstafemma. Det är svårt att jämföra med hur det var i september.

Vimmerbys resa mot Hudiksvall inledes på torsdagskvällen. I kväll väntar spel inför tomma läktare i Glyishallen på grund av det rådande läget med coronaviruset, där regeringen har stoppat arrangemang med fler än 500 personer. En speciell situation när det ska spelas viktiga playoff-matcher.

– Läget är som det är och det är otroligt troligt. Men vi kan bara fokusera på det vi själva kan påverka, säger Jakob Karlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)