Björklöven nollade Modo: "Nu hittade vi en väg att vinna"

(13177) Joakim Fagervall
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2020

ÖRNSKÖLDSVIK. Björklöven studsade tillbaka från gastkramningen i finalmatch nummer ett genom att nolla Modo på bortaplan.
– Nu såg det mer ut som det brukar ha sett ut i vinter, säger Joakim Fagervall till HockeyNews.se om lagets defensiv.

UNIBET - ligans huvudpartner

I den första finalmatchen tappade Björklöven en tvåmålsledning efter att man inte lyckats stänga matchen trots flera bra lägen att göra det.

I match nummer två fick man en tuff start då det var hemmalaget Modo som började absolut bäst.

Men om det var Patrik Bartosak som stal matchen i Umeå med några kalasräddningar senast så var det Joe Cannata som såg till att Björklöven hade chans att vinna i Örnsköldsvik.

Målvakten motade alla skott han fick emot sig och i takt med det växte gästerna in i matchen.

I den andra perioden tog man sedan över matchen helt och hållet.

– Jag tycker att Modo inledde starkast i första perioden och höll ut i tio minuter ungefär, sedan tycker jag att vi under sista fem minuterna i perioden får upp vårt spel lite och börjar skapa mer och mer. Det tar vi med oss och blir ännu bättre i andra perioden, där tycker jag att vi är dominanta och går också ifrån till 2–0, säger Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

Alex Hutchings gjorde matchens sista mål. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Fredric Weigel styrde först in 1–0 innan Tyler Vesel la in 2–0 i tom bur efter fint passningsspel.

I den tredje perioden kunde sedan Alex Hutchings fastställa slutresultatet med ett distinkt direktskott när knappt fem minuter återstod av matchen.

Tre mål och en hållen nolla och det är därmed kvitterat i matchserien.

– Nu såg det mer ut som det brukar ha sett ut i vinter, säger Fagervall om sitt lag.

Tycket du att det var någon skillnad i spelet jämfört med den första matchen?

– Jag tycker att vi var bra i första matchen också men då hittade vi en väg att förlora men i dag hittade vi en väg att vinna och vi gör en ganska intensiv insats i den här matchen. Vi ser otroligt pigga ut och det kändes som att vi kunde ha spelat hur mycket som helst. Det kändes som att vi hade rätt fokus till match och var rätt mentalt förbereda.