TV: Galen målfest slutade i SSK-seger – Västerås vann enkelt

(13145) slutspels

Publicerad: 11 mars 2020

Södertälje och Västervik bjöd på en galen målfest som SSK till slut gick vinnande ur efter Ludwig Blomstrands avgörande i slutet på tredje, Timrå storsegrade mot Karlskoga och Västerås vann enkelt mot Vita Hästen.
Här är svepet från slutspelsseriens första omgång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Södertälje – Västervik 8–6 (4-2, 2-3, 2-1)

SSK: Ludwig Blomstrand 4, Nick Olesen 2, Christopher Bengtsson, Anton Blomberg
VIK: Lukas Wernblom 2, Victor Öhman, Emil Alba, Jacob Bjerselius, Ken Jäger

Det dröjde länge innan vi visste om kvällens omgång av slutspelsserien skulle bli av och om det skulle bli med publik eller utan. Drygt en timme innan nedsläpp meddelade HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet att matcherna spelas med publik.

Och vilken match Scaniarinken bjöd på. Åtminstone om man bortser från de 13 första minuterna när Södertälje hade gått upp i en 4–1 ledning. Linus Wernblom reducerade till 4–2 strax innan paus. Reduceringen gav Västervik energi och man vaknade till rejält och inom loppet av tre minuter hade man käkat ikapp till 4–4 efter mål av Linus Wernblom och Emil Alba.

Södertälje tog ledningen på nytt efter kvitteringen, därefter kvitterade Västervik och så fortsatte mönstret ända in fram tills det återstod tre minuter av tredje perioden. Då klev Ludwig Blomstrand fram och fullbordade sitt hattrick – och i tom kasse fastställde han sedan slutresultatet till 8–6 med sitt fjärde mål för kvällen.

Västerås – Vita Hästen 5–2 (2-0, 1-1, 2-1)

VIK: William Wikman, Kelsey Tessier, Sebastian Benker, Alexander Lunsjö, Jesper Johansson

VIT: Linus Andersson, Anton Johansson

William Wikman gav Västerås ledningen efter bara 1:33 spelat. Sedan var det Västerås match helt och hållet. 2–0 var resultatet efter första perioden, sedan Kelsey Tessier hittat nätet fyra minuter före paus.

Linus Andersson reducerade visserligen i början på andra, men när Sebastian Benker skickade in 3–1 bara minuter före andra periodpausen var det mer eller mindre avgjort.

Västerås spelade av tredje perioden och via mål av Alexander Lunsjö och Jesper Johansson kunde man till slut vinna med hela 5–2. Vita Hästens reducering kom genom Anton Johansson.

Timrå – BIK Karlskoga 8–3 (5-1, 2-1, 1-1)

TIK: Jens Lööke 3, Jonathan Dahlén 2, Sebastian Ohlsson, Filip Westerlund, Tobias Lindberg
BIK: Linus Karlsson 2, Wilhelm Westlund