HockeyNews
PLUS

Efter bilolyckan – Henkes tronföljare tillbaka på is

(13032) Shestyorkin/Lundqvist
Sarah Stier/Bildbyrån

Publicerad: 6 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Häromveckan var Rangersmålvakten Igor Sjestiorkin inblandad i en bilolycka och bröt revbenet. Men under torsdagen var löftet åter tillbaka och tränade på is.

Olyckan var framme den 23 februari för Sjestiorkin och lagkamraten Pavel Butjenevitj. Den senare drabbades dock lindrigare och har sedan tidigare kunnat återvända till spel. Och nu ser det ut som att även Sjestiorkin är på väg tillbaka efter att ha missat fem matcher.

– Det är definitivt ett steg i rätt riktning. Nu är vi tillbaka till att han är dag-till-dag så vi får se, säger Rangers tränare David Quinn till nhl.com.

Rookien har vunnit nio av sina tio matcher den här säsongen och har en räddningsprocent på 94 procent. Och på frågan om vilken av sina målvakter som Quinn har mest förtroende svarar Rangerscoachen diplomatiskt.

– När du har tre killar som dessa så låter du deras spel avgöra vem som får stå. Jag tycker Sjestiorkin ryckte ifrån lite och hans siffror bevisar det. Det är grejen med målvakter, att det inte är så subjektivt. Jag har fullt förtroende för alla tre, men den bästa kommer att få spela.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)