HockeyNews
PLUS

Skyttekungen kan missa playoff-festen: "Har avtjänat mitt straff"

(11672) Viktor Lennartsson
Magnus Ekeros

Publicerad: 2 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Nybros Viktor Lennartsson var avstängd i lördagens avgörande playoff 1-match mot Nyköping. Nu riskerar Lennartsson att missa playoff-matcherna mot Hudiksvall i nästa playoff-steg också. 
– Jag tycker att jag har avtjänat mitt straff, säger Viktor Lennartsson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i fredagens holmgång mellan Nybro och Nyköping, som Nybroforwarden Viktor Lennartsson åkte på ett matchstraff efter att ha sagt något olämpligt till en motspelare. Det var i samband med en avvaktande utvisning på Nybroforwarden Hampus Andreén en bit in på den tredje perioden som Lennartsson hamnade i luven med en spelare i Nyköping.

– Han tacklade mig lite sent och vi började gruffa. Adrenalinet pumpade och det var slutspelsmatch. Han kallade mig för mig ett könsord och jag sa samma ord tillbaka. Ena linjedomaren hörde bara vad jag sa och skickade ut mig från isen. Jag fick ingen direkt förklaring till varför jag fick matchstraff. Så vitt jag vet är det inte linjedomarens uppgift att ta beslutet, det är väl huvuddomarens uppgift?, säger Viktor Lennartsson till HockeyNews.se.

Men det är inte så lämpligt att kalla andra spelare för könsord?

– Absolut, klart att jag är ångerfull. Men det sägs så många saker i stridens hetta och i detta fall tycker jag att domarna bör vara konsekventa och stänga av öronen om båda säger samma sak. Sedan står det klart och tydligt vad som gäller i regelboken, så jag säger inget om det.

Lennartsson fick match penalty, vilket innebar att han var avstängd i lördagens avgörande match mot Nyköping. En match som Nybro vann med 6–1.

– Det var jobbigt att vara på läktaren, men grabbarna spelade bra och disciplinerat, säger Lennartsson.

LÄS MER: Mjörnberg: Så slutar playoff 2

Efter söndagens playoff 2-val står det klart att Nybro ställs mot Hudiksvall. Första matchen spelas i Liljas Arena i Nybro på tisdag kväll. Det är fortfarande oklart om Viktor Lennartsson är med i Nybros laguppställning då.

– Jag väntar på att få besked om jag är avstängd då med. Jag har pratat med folk i klubben och de hade hört att det kunde komma besked i eftermiddag eller i kväll. Men det kan komma i morgon bitti (läs tisdag) också. Det är väldigt frustrerande. Jag kan ju tycka att jag har avtjänat mitt straff redan, säger Viktor Lennartsson.

Viktor Lennartsson, som har gjort 19 mål på 35 matcher den här säsongen har nyligen kommit tillbaka efter hjärnskakning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)