HockeyNews
PLUS

Oskarshamn har båda målvakterna på skadelistan: "Olyckligt"

(12917) Richard Bachman/Per-Erik Johnsson
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Oskarshamns målvaktstrubbel förvärrades i 5–4-förlusten mot Djurgården.

Redan efter andra skottet efter lite drygt tre minuter bröt NHL-meriterade Richard Bachman matchen.

– Det är olyckligt att vi ska behöva gå igenom det, men vi har all personal som behövs för att få mig tillbaka igen inom kort, säger Bachman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


IK Oskarshamn är i praktiken klart för kval med fem omgångar kvar av SHL:s grundserie. Och i ett kval kommer sista minuten-värvningen Richard Bachman, 32, bli avgörande till IKO:s fördel.


Så är det tänkt.


Bachman, som har spelat 49 NHL-matcher för Dallas, Edmonton och Vancouver, utgick redan efter 3.07 på Hovet och ersattes av Almtunavärvningen Daniel Rosengren, som i sin tur kom till IKO i mitten av december.


– Jag känner mig okej. Jag fick en sträckning på underkroppen och kände mig inte hundra procent när jag var på isen. Och med tanke på var vi befinner oss är det bättre att få behandling nu än att spela sig igenom det, säger Bachman till HockeyNews.se.


– Det är tidigt efter det att det hände så det behövs nog 24 timmar till innan vi utvärderar det. Totalt sett är det nog ganska litet jämfört med vad jag har haft tidigare.


Bachman och Oskarshamn tog det säkra före det osäkra.


– Jag gick ner och det kändes inte rätt när jag skulle resa mig och sträckte ut lite grann. Jag visste att det inte var vad det behövde vara helt enkelt.

Richard Bachman hade den här säsongen spelat tre matcher för AHL-laget Utica Comets inför flytten till SHL och östra Småland.


Och det här var hans tredje SHL-match med Oskarshamn.


– Jag hade inte spelat många matcher, men hade tränat för fullt och kände mig riktigt bra. Efter de två första matcherna jag spelade har kroppen känts riktigt bra. Ikväll var det bara en sån där oväntad grej som kan hända en målvakt. Som sagt, vi får utvärdera om 24 timmar, men jag förväntar mig inte att det ska vara något värre, säger Bachman.



Även huvudtränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson har plockats in i IKO för att hjälpa laget kvar i SHL, och för att ersätta sparkade Håkan Åhlund.


I nuläget har Oskarshamn båda målvakterna Tex Williamsson och Richard Bachman på skadelistan. Williamsson har inte spelat sedan den 15 februari och har missat sex matcher.


– Ja, det kunde ha sett bättre ut, absolut. Vi har Tex säkert en vecka till utan att vara säker på det, men det tror jag i alla fall. Vad som händer med Bachman återstår att se. Han behöver på mer undersökningar. Han är lindad och det är så kallad ”lower body”, vet du.


Daniel Rosengren började på Oskarshamns avbytarbänk, men fick hoppa in mot Djurgården redan efter 3.07. Foto: Bildbyrån.


Trots det tuffa målvaktstläget har IKO tagit poäng mot både Färjestad och Luleå den här veckan. Och skakat om Djurgården på Hovet.


– Kanonvecka det här vet du. Lag två i tabellen, lag ett i tabellen och så ett lag som inte har förlorat på 13 matcher hemma, skrockar Johnsson.


Men det håller inte att släppa in fyra fem mål varje match?


– Jag var inne på det, att jag tycker att två av målen är alldeles för enkla. Sedan är det en motståndare som har en skicklig forwardsbesättning också. Men två av dem tycker jag definitivt ska tas bort, säger Johnsson.


Tar ni steg i rätt riktning?


– Ja, det tycker jag absolut. Vi tar igen underläge och det är inte första gången vi gör det. Och det är tyvärr inte första gången vi inte räcker ända fram, men det är nåt vi jobbar på. Vi behöver vässa powerplay tycker jag. Det såg bättre ut i dag än vad det gjorde sist i alla fall, säger "Perra" Johnsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)