HockeyNews
PLUS

Oro i Oskarshamn – nye spetsmålvakten skadad mot Djurgården

(12904) Richard Bachman/Oskarshamn
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 29 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Oskarshamns målvaktsvärvning från NHL-klubben Vancouver, Richard Bachman, tvingades bryta matchen mot Djurgården efter första skottet på Hovet.

Sedan tidigare har IKO Tex Williamsson på skadelistan.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 12 februari värvade IK Oskarshamn målvakten Richard Bachman från Vancouver och farmarlaget Utica för att förstärka SHL-nykomlingen inför det förväntade kvalet i vår.


32-årige Bachman har spelat två SHL-matcher sedan ankomsten till Småland, men mot Djurgården blev han skadad direkt i matchinledningen. Redan efter 3.07 var det klippt.


Enligt rapporterna från IKO rör det sig om en sträckning. Men hur allvarlig skadan är återstår att se. Bachman fick gå ut till omklädningsrummet på Hovet redan efter tre minuter och Almtuna-värvningen Daniel Rosengren fick ta över målvaktsjobbet.


– För Bachman rör det sig om en lättare sträckning, säger Oskarshamns general manager Thomas Fröberg till HockeyNews.se.



Sedan sedan den 15 februari har IKO målvakten Tex Williamsson på skadelistan.


– Han har börjat träna på is så han är på gång igen, säger Fröberg.


Nyckelbacken Simon Després kom inte till spel mot Djurgården på grund av en fotskada. Han träffades av en puck på foten i mötet med Luleå i torsdags.


– Han är från dag till dag. Men nu får han inte ner foten i skridskon, säger Fröberg.


Erfarne backen Mathew Bodie, som värvades in tidigare under säsongen från Växjö, missade sin femte match i följd borta mot Djurgården.


– Han har en skada på överkroppen, säger Thomas Fröberg.



IKO har halkat ner till jumboplatsen i SHL efter den senaste tidens förluster, men laget har tagit poäng mot topplagen Färjestad och Luleå.


– Vi har gjort ganska bra matcher och det handlar om att hitta ett spel som håller och vi är på rätt väg. Men det vore skönt att få vinna snart. Det var dåligt borta mot Leksand, säger Thomas Fröberg.


LÄS MERDjurgården får tillbaka Holtz efter skada: "Klart man vill spela"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)