HockeyNews
PLUS

Så är läget i HV71 inför Brynäs: ”Revansch att utkräva”

(12881) HV71
Bildbyrån

Publicerad: 28 februari 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. HV71 laddar om för lördagens möte mot Brynäs efter storsegern mot Djurgården. Då är centern Axel Holmström tillbaka i laget.

– Vi har revansch att utkräva på Brynäs. Vi hade 3–1 där uppe senast och släppte det till en strafförlust, nu ska vi göra en bra insats i 60 minuter, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


HV71 visade styrka inför slutspurten när man besegrade Djurgården med hela 7–1 under torsdagen. Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh var nöjd med mycket när matchen kom på tal efter fredagens träning. 


– Det var på något sätt retroaktivt jämfört med matchen mot Skellefteå, vi gjorde en bra match där men nöp inte in puckarna. I går gjorde vi en helgjuten insats i och med att vi vinner. Kul med sju olika målskyttar också, det är viktigt att ha den bredden, säger han. 


Nu laddar laget om inför matchen mot Brynäs under lördagen – och på fredagens träning återfanns samtliga spelare som spelade i matchen mot Djurgården. 


– Det är samma läge som inför Djurgården, förutom att Axel Holmström är matchklar. Han ingår i matchtruppen. 


Det innebär med andra ord att Johannes Kinnvall kommer att spela?


– Ja, han är redo. 


Axel Holmström gör comeback i laget mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

På frånvarolistan återfinns fortsatt backarna Eric Martinsson och Nils Andersson samt forwardsen Christian Sandberg och Alexander Bergström.


– Alexander Bergström och Eric Martinsson är närmst, inte imorgon, men nästa vecka hoppas jag. För mig är det skitkul, vi har haft en bra situation hela säsongen och när någon blivit skadad har vi kunnat plocka upp någon junior. Zion Nybeck, född 02, kommer upp och får lite byten och gör det bra. Jag känner ingen oro kring skadorna, det är bra att ha den bredden. 


Hur ser ni på Zions situation? 


– Zion (Nybeck) är en toppspelare. Det gäller bara att ge han bästa möjliga förutsättningar för att han ska utvecklas. Han är ung fortfarande och vi har inte bråttom. För mig är det en framtida SHL-spelare minst. Det har varit tufft för juniorerna på ett sätt, eftersom vi haft fullt manskap hela säsongen. Men nu på slutet har de fått chansen lite mer. 


LÄS MER: Så är läget med de skadade HV-spelarna: ”Till nästa vecka är han med”


Förutom att HV71 fått rejäl fart på sitt spel har även powerplay börjat lossna den senaste tiden. Ett tag var man näst sämst i serien – men nu har man klivit upp på en åttondeplats i den tabellen.


Mot Djurgården gjorde laget tre av sju mål i spelformen. 


– Nycklarna till att det lossnat är nog envishet och tålamod med de som spelat. Vi har sagt hela tiden att vi har haft bra verktyg för att lösa det, sen är det självklart killarna där ute som gör det bra genom att flytta pucken, attackera och ha tempo i spelet. 


Inför de återstående sex omgångarna av grundserien ligger laget på en femteplats. Stephan ”Lillis” Lundh tycker att det är mycket som talar för att man grejar topp sex.


– Vi är ett så pass bra lag och ska vara där uppe. Det har vi bevisat när vi är som bäst, men det gäller bara att göra som de bästa och upprepa det i match efter match. 


På lördagen har man chans att befästa sin tabellplacering när Brynäs kommer på besök i Kinnarps Arena. 


– Vi har lite revansch att utkräva. Vi hade 3–1 där uppe senast och släppte det till en strafförlust, nu ska vi göra en bra insats i 60 minuter. Det är häftigt nu i slutet på serien, alla vill ha poäng och det är fight om varenda millimeter. Det är samma attityd och inställning som vi haft de senaste matcherna som krävs om vi ska vinna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)