HockeyNews
PLUS

Vändningen: Tillbaka i Djurgården för att slåss om en SHL-plats

(12878) Felix Carenfelt
Bildbyrån

Publicerad: 28 februari 2020

JÖNKÖPING. Äventyret i USA blev inte vad han tänkt sig och nu pekar mycket på att Djurgårdens färske SHL-debutant, Felix Carenfelt, 20 nobbar collegespel till nästa säsong. I stället ska han försöka spela till sig ett A-lagskontrakt med Djurgården. 
– Om möjligheten finns att stanna i Djurgården gör jag det alla dagar i veckan, säger han till HockeyNews.se. 


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey
 

Djurgårdstalangen Felix Carenfelt, 20, var en av J20-lagets bästa spelare i fjol och snittade en poäng per match. Inför den här säsongen blev han klar för collegespel till säsongen 20/21 och i en förberedande del av det valde han att åka över till juniorligan USHL redan i år. 


Sejouren i Nordamerika blev dock bara 18 matcher lång och nu är forwarden tillbaka i Djurgården. 


– Jag trivdes inte riktigt. Det var en väldig omställning att flytta dit. Jag bodde i en familj som var jättebra, men laget jag spelade i tyckte jag inte om. 


– Jag tyckte inte att det var värt att inte ha roligt varje dag, så därför tog jag kontakt med Djurgården och de var villiga att ta hem mig. Jag är jätteglad över det, säger han.


Efter att ha gjort sex poäng på fyra matcher i J20 sedan återkomsten fick forwarden chansen att debutera i SHL i torsdagens möte mot HV71. Men debuten blev inte riktigt vad han önskat sig sett till resultatet.


– Nej, det var synd att matchen blev som den blev. Men det var jättekul att debutera, det är någonting jag drömt om väldigt länge, säger han. 


Forwarden lyckades trots sin knappa speltid att noteras för en assist på Djurgårdens enda mål. 


– Jag vet inte om jag är på den eller inte. Jag fick ner pucken och (Jacob) Josefson kunde ta den runt och passa upp till backarna som fick iväg ett skott och både jag och Josefson var framför mål. Det var ett bra hockeymål, säger han. 


LÄS MER: Djurgårdens usla bortafacit fortsätter: ”Ska inte ändra på spelet”


Djurgårdstränaren Robert Ohlsson var nöjd med vad han såg av sin debutant och är öppen med att det kan komma att bli fler matcher framöver. 


– Ja, men absolut. Han spelade ganska lite, men var involverad i ett mål, vilket såklart är kul för honom. Jag tyckte att han såg pigg ut, säger han. 


20-åringen är alltså klar för collegespel till kommande säsong – men i och med den senaste sejouren i USA är han tveksam på om han kommer åka över. 


– Vi får se hur det blir med det. Det är lite oklart än, säger han. 


Hur menar du?


– Ja, vi håller på och jobba på papperna och sådär. 


I stället siktar han på att spela till sig ett A-lagskontrakt i Djurgården. 


– Om möjligheten finns att stanna i Djurgården gör jag det alla dagar i veckan. Vi får se, jag ska försöka kriga så hårt som möjligt nu med J20 och göra en så bra topp 10-serie som möjligt. Sen får vi se var det landar.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS