HockeyNews
PLUS

Kovacs om starten: “Kommit in bra i gänget”

(12822) Robin Kovacs
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 25 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Det har gått en och en halv månad sedan Robin Kovacs lämnade Luleå för Örebro. Här berättar han om starten, jämförelsen mellan klubbarna och att han tror att laget kommer nå topp sex.
– Vi vet att vi behöver tre poäng i nästintill varje match, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det var den 16 januari som Robin Kovacs lämnade Luleå för Örebro under uppmärksammade former. Sedan dess har han hunnit göra 10 matcher i sin nya klubb och på dessa har han levererat nio poäng (2+2).

– Jag tycker att det har gått bra så här långt. Det var några matcher i början där jag var höll på att lära mig spelsystemet och så vidare, men jag tycker att jag kommit in bra i gänget, säger han när HockeyNews.se når honom på vägen ner till Ängelholm för tisdagens match mot Rögle.

Att Örebro spelade en offensiv hockey var något som lockade Robin Kovacs – och han känner att han anpassat sig väl till det mer framåtlutade spelsystemet.

– Jag gillar hur vi spelar och det känns som jag passar bra in i det. Jag är en offensiv och kreativ spelare, som ska ha en roll med lite friare tyglar, så det känns bra. 

Hur ser du på jämförelserna mellan klubbarna?

– Jag har varit här så kort tid, men kollar man på laget är det helt olika spelsystem. Luleå är ett lag som är starkt defensivt, medans Örebro är lite mer spelskickliga och kan kontra bra. 

Hur skiljer sig städerna?

– Örebro är en större stad, det är det absolut. Det finns allting uppe i Luleå också, men det är inte lika stort. Klimatet är nog den största skillnaden, här nere är det vår och där uppe är det fortfarande snö, så det är väl den stora skillnaden.

Robin Kovacs firar lördagens vinst mot Djurgården. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.

LÄS MER: Här är de 10 formstarkaste i SHL under andra halvan av säsongen 

Örebro har en tyngre period bakom sig, men bröt sin fyra matcher långa förlustsvit efter att ha besegrat Djurgården med 5–2 i lördags.

– Det var en bra match från oss och vi hade bestämt oss från start. När vi spelar som vi gjorde sist är det inte många lag som tar oss. Jag tycker att vi ska bygga på den här insatsen och fortsatta ha den här kylan så vi inte drar på oss massa utvisningar.

Det är oerhört jämnt i tabellen. Vad talar för att ni når topp sex?

– Just det vi har haft innan, tålamodet. Både inför, under och efter matcherna gäller det att ha tålamod. Vi vet att vi behöver tre poäng i nästintill varje match för att ta oss till topp sex och det tror jag att vi kommer klara av.

Först ut i slutspurten väntar ett formstarkt Rögle på bortais.

– Vi behöver spela samma spel som mot Djurgården. Det gäller att vi hittar tillbaka och startan matchen som vi avslutade förra, då tror jag att vi kan tre poäng och vinna här nere.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)