Klart: Erik Gustafsson trejdad till Calgary Flames


24 februari 2020
Kort innan deadline för övergångar lämnade Erik Gustafsson Chicago Blackhawks. Calgary Flames blev ny klubbadress.

Annons

En hektisk dag i NHL är på väg mot sitt slut. 

21.00 svensk tid stängde fönstret för övergångar i NHL och ett antal svenska spelare har fått nya klubbadresser.

Bland annat är Calle Rosén är tillbaka i Toronto igen efter att Colorado bytt bort honom till förmån för målvakten Michael Hutchinson och Lucas Wallmark ingick i deal med flera spelare – ny klubbadress för Wallmark blir nu Florida Panthers.

Ett större namn på marknaden har varit Chicagobacken Erik Gustafsson och kort innan deadline stod det klart att han lämnar Blackhawks – för Calgary Flames.

27-åringen från Nynäshamn gör sin femte säsong i Nordamerika och sitter på ett utgående avtal som kommer att göra honom till unrestricted free agent i sommar.

Men först ska han avsluta säsongen i Calgary Flames. 


Efter att det först enbart varit medieuppgifter om tredjen blev allt officiellt vid 22.30-tiden på måndagskvällen då Chicago Blackhawks bekräftade att Erik Gustafsson lämnar klubben. I utbyte får Chicago ett tredjerunda-val i draften 2020.

LÄS MERGustafsson inför deadline: "Frugan är nog mer nervös än mig"

Erik Gustafsson slog igenom ordentligt i Chicago fjol när han producerade 60 poäng (17+43) på 79 matcher i en säsong där han fick stort förtroende i powerplay. Den här säsongen har det blivit 26 poäng (6+20) på 59 matcher. Skulle det bli en trejd till Calgary så blir han lagkamrat med svenskarna; Oliver Kylington, Rasmus Andersson, Elias Lindholm och Mikael Backlund.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons