HockeyNews
PLUS

Ryske forwarden bortbytt för andra gången den här säsongen

(12802) Naestninikov
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Colorado har letat efter förstärkningar. Nu har man trejdat till sig ryske forwarden Vladislav Namestnikov från Ottawa Senators.

I kväll 21.00, stänger övergångsfönstret i NHL. Då är det inte längre fritt fram för lagen att trejda till sig spelare från andra lag. Flera lag har sökt efter förstärkningar inför slutspurten på säsongen och det har redan inträffat ett par övergångar.

Bland annat har tjeckiske forwarden Ondrej Kase gått från Anaheim Ducks till Boston Bruins och ryske veteranforwarde Ilja Kovaltjuk har lämnat Montreal Canadiens för att ansluta till Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckströms Washington Capitals.

Den första stora tredjen på måndagen skedde mellan Ottawa Senators och topplaget Colorado Avalanche där den ryske forwarden Vladislav Namestnikov nu är klar för Colorado. I utbyte får Ottawa enligt uppgifter ett fjärderundaval i draften 2021.

Det speciella med  27-årige Namestnikov är han redan har blivit bortbytt en gång den här säsongen. Han hann bara spela två matcher med New York Rangers innan han byttes bort till Ottawa Senators. Där har ryssen spelat 54 matcher med 25 poäng (12+12) på kontot.
***

Mer Ottawa-nytt:

40-poängsliraren Jean-Gabriel Pageau har trejdats bort till topplaget New York Islander som behövde förstärkning på centersidan på grund av skador. Pageau har satt personbästa den här säsongen med 24 mål på 60 matcher. Senators får i utbyte ett första- och andraval 2020 och ett villkorligt tredjeval i draften 2020.

***

En annan uppmärksammad händelse under dagen var att 40-årige veteranen Patrick Marleau, som nyss återvände till San Jose Sharks efter två år i Toronto Maple Leafs,  lämnar klubben ännu en gång. Marleau är nu klar för Stanley Cup-jagande Pittsburgh Penguins. Marleau är utan Stanley Cup-titel och suktar efter att få lyfta den bucklan. San Jose Sharks får i sin del ett tredjerundaval 2020.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)